Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάρκαραν σε πλατείες, πεζοδρόμια και σε θέσεις ΑΜεΑ- 744 παραβάσεις στη Δυτική Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο

Published

on

 

 

Εκμεταλλεύτηκαν την θερινή ραστώνη του Αυγούστου και το γεγονός ότι τα αστικά κέντρα είχαν «αδειάσει» και πάρκαραν όπου έβρισκαν! Λογάριασαν, όμως, χωρίς τους ένστολους, οι οποίοι συνέχισαν το σαφάρι των ελέγχων για την πάταξη της παραβίασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών.

Χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσίευσε συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για το μήνα Αύγουστο του 2022, όπως καταγράφηκαν στην Δυτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν συνολικά 744 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με την ελευθερία κίνησης των πολιτών από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Άμεσης Δράσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

  • Στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται, για πεζούς και ποδηλατοδρόμους: 358
  • Στάση και στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων και πάνω σ’ αυτούς: 158
  • Στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ + ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, εντός υπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης: 133.
  • Στάση και στάθμευση επάνω σε διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε μέτρα από αυτές: 38.
  • Ηχορύπανση, από θορύβους που προκαλούνται από τα πάσης φύσεως κυκλοφορούντα οχήματα: 39.
  • Παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους: 18.

Ροή ειδήσεων

Advertisement