Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια της Γερμανού

Published

on

Μέσα στον ερχόμενο μήνα ολοκληρώνονται οι εργασίες με την εγκατάσταση κυβόλιθων γύρω από την πλατεία Αγίου Γεωργίου, σε ότι αφορά την εργολαβία για την ανάπλαση της Άνω πόλης. 

Οι γύρω δρόμοι από την ιστορική αυτή πλατεία που βρίσκεται σε ένα σημείο ιδιαίτερο για την πόλη, αφού κατά πολλούς αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην Κάτω και στην Άνω πόλη και μάλιστα μπροστά από το Ρωμαϊκό Ωδείο, θα πάρουν μια ήπιας μορφής πεζοδρόμηση.

Στη συνέχεια θα γίνουν και ορισμένες εργασίες που αφορούν την ίδια την πλατεία, ενώ κατόπιν ο εργολάβος θα ξεκινήσει τις παρεμβάσεις στην Γερμανού. Σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στην Γερμανού αφορούν την ανακατασκευή όλων των πεζοδρομίων κατά μήκος της οδού από το ύψος της πλατείας έως στα Ταμπάχανα.

Τα πεζοδρόμια έτσι της οδού Γερμανού θα γίνουν προσβάσιμα στους πεζούς, καθώς σε πολλά σημεία τους είναι αδιάβατα, αλλού ανύπαρκτα και γενικότερα σε κακή κατάσταση.  Επίσης, θα προχωρήσουν οι εργασίες, στην οδό Μποκαούρη ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι παρεμβάσεις εκεί και έτσι η ανάπλαση της Άνω πόλης θα φτάσει μέσα στο επόμενο διάστημα, μέχρι το τέλους του έτους, το αργότερο, στην τελική φάση της παράδοσης της.

Όμως, πολλά σε ότι έχει να κάνει με την ολοκλήρωση και την παράδοση του έργου θα εξαρτηθούν από τις εργασίες αρχαιολογικής ανασκαφής στα τέσσερα σημεία που έχουν εντοπιστεί αρχαία (Σωτηριάδη, ναός Εισοδίων, Δεξαμενή και βόρεια ανατολική πλευρά Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου), εργασίες που συνεχίζονται και ο μόνος που γνωρίζει σε τι φάση βρίσκονται είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων και το υπουργείο Πολιτισμού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement