Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Περπάτησε δίπλα μας, για να χωρέσουμε όλοι»-Πορεία με αμαξίδια σήμερα (7 μ.μ.) από την Τριών Ναυάρχων μέχρι την πλατεία Γεωργίου

Published

on

«Περπάτησε» με όποιον τρόπο δίπλα μας, για να χωρέσουμε όλοι σε αυτόν τον κόσμο! Ολοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! Ο Σεβασμός σας η Δύναμή μας!» είναι το μήνυμα που στέλνουν τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «‘Δημήτρης και Βέρα Σφήκα’» σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και την «Κλινική Αποκατάστασης του ΠΓΝΠ, με αφορμή την πορεία με αναπηρικά αμαξίδια που διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα στην Πάτρα.

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού στις 7 μ.μ. θα ξεκινήσει η πορεία με τα αμαξίδια από τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων στο ύψος της Ρήγα Φεραίου με αφετηρία την πλατεία Γεωργίου. Μπορούν να συμμετέχουν όσοι θέλουν, ανεξαρτήτως της κινητικής τους κατάστασης είτε πεζή ή αν επιθυμούν δύνανται να έχουν την εμπειρία χρήσης αναπηρικού αμαξιδίου που θα τους διαθέτει ο Σύλλογος.

Η διαδρομή είναι η εξής: Από τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων στη Ρήγα Φεραίου, στη Γούναρη, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και μέσω της Γεροκωστοπούλου διασχίζοντας την Μαιζώνος, κατάληξη στην Πλατεία Δημοκρατίας (Γεωργίου) όπου στις 8:30 μ.μ. μπροστά από το φωτισμένο στο χρώμα της αλληλεγγύης Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων” θα γίνει η Κεντρική Εκδήλωση με ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΚΝΜ. Θα ακολουθήσουν μουσικοχορευτική βραδιά και δρώμενα από το “Εκπαιδευτικό Πάρκο” του Δήμου Πατρέων.
Οι δράσεις τελούν υπό την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την ΠΟΜΑΜεΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ενώ στηρίζει ο Δήμος Πατρέων, οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων, το Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, τα μέλη του Δ.Σ., συμπολίτες, σύλλογοι, φορείς, σωματεία ΑμεΑ, στέλνοντας το σύνθημα: «Ελάτε να διασκεδάσουμε, να μοιραστούμε αισθήματα αξιοπρέπειας, περηφάνιας, αυτοπεποίθησης, ελπίδας και χαράς που μόνο οι ισότιμες κοινωνικές επαφές μπορούν να παρέχουν.

ΣΥΡΟΚΩΣΤΑ: «Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ»

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού. Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού Ιουλία Συροκώστα στο μήνυμά της αναφέρει πως «σήμερα αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες της προόδου της επιστήμης, της τεχνολογίας και των τεχνικών μέσων και του πολυάριθμου εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού είναι ρεαλιστικά εφικτό το αίτημα να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες στην πρόληψη, στη θεραπεία, στην αποκατάσταση, στην πλήρη κοινωνική δραστηριότητα, στην εργασία των ανθρώπων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει να είναι απόλυτα εφικτή. Ένας κόσμος φιλόξενος στους ανθρώπους με παραπληγία ή τετραπληγία, είναι επίσης φιλόξενος για κάθε πολίτη και μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη οποιασδήποτε αναπηρίας».

ΧΡΟΝΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Το Γραφείο Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Πατρέων, με αφορμή την 5η Σεπτεμβρίου επισημαίνει:
«Οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα στην Ελλάδα της κρίσης:
● Στερούνται το αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας.
● Συνεχώς αυξάνεται το ποσοστό συμμετοχής σε φάρμακα και βοηθήματα, αναγκαία και την καθημερινότητά τους.
● Το ποσοστό ανασφάλιστων αυξάνεται ραγδαία, πολλοί απ’ τους οποίους είναι ΑμεΑ.
● Το εθνικό σύστημα υγείας συνεχώς υποβαθμίζεται ενώ ταυτόχρονα δέχεται αφόρητη πίεση.
● Οι κοινωνικές δομές όχι μόνο δεν στηρίζονται από την πολιτεία, αλλά κάθε ωφελούμενος έχει να αντιμετωπίσει μία συνεχή αλλαγή προσώπων, καθώς δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό, οι θεραπευτές δουλεύουν μέσα από προγράμματα οκτάμηνης διάρκειας, με συνέπεια μέχρι να γνωρίσουν τον άνθρωπο και την πολυπλοκότητα της δουλειάς, βρίσκονται εκτός δομής.
● Το πρόγραμμα ‘βοήθεια στο σπίτι’ συνεχίζει να υπάρχει, λόγω της υπερπροσπάθειας των εργαζομένων που έχει και δεν αρκούν, στερούμενο μόνιμου προσωπικού, ειδικών παροχών, εξοπλισμού από την Πολιτεία.
● Ένα μεγάλο μέρος εσόδων του Δήμου καλύπτει πάγιες ανάγκες των συμπολιτών μας στο κοινωνικό παντοπωλείο, αντί να έχει λυθεί το επισιτιστικό θέμα, η εργασία, από το κράτος.
● 130 συμπολίτες μας έχουν φιλοξενηθεί στον ξενώνα αστέγων.
● Οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, λειτουργούν με τους νόμους της αγοράς, όπως λέει η Κυβέρνηση, με voucher σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός, ούτε επαρκής χρηματοδότηση.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement