Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γενναίο «κούρεμα» για Πατρινούς δανειολήπτες-Δύο νέες διαγραφές χρεών ποσών 175.000 ευρώ και 83.000 ευρώ  με αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Πατρών

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Δύο οικογένειες δανειοληπτών που προσέφυγαν στο Δικαστήριο για τα δανειακά τους χρέη, δικαιώθηκαν πλήρως με δυο αποφάσεις που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Πατρών.

Ο Νόμος Κατσέλη έδωσε τη δυνατότητα να απαλλαγούν από ένα δυσβάσταχτο βάρος ύψους 175.000 ευρώ και 83.000 ευρώ αντίστοιχα.
Και συγκεκριμένα η πρώτη απόφαση δικαίωσε δύο συζύγους δανειολήπτες με δυο ανήλικα παιδιά, οι οποίοι εργάζονται ως ιδιωτικοί υπάλληλοι με μηνιαίο μισθό και οι δυο 1.700 ευρώ και οποίοι είχαν στεγαστικά δάνεια και καταναλωτικά ποσού 287.000 ευρώ, ενώ οι μισθοί τους, όταν πήραν τα δάνεια ήταν διπλάσιοι των πρόσφατων μισθών.
Το δικαστήριο διέγραψε το ποσό των 175.000 ευρώ και οι δανειολήπτες θα πληρώσουν σε 28 χρόνια το ποσό των 113.000 ΕΥΡΩ μόνο, ενώ διέσωσαν και την κυρία κατοικία τους.
Η δεύτερη απόφαση αφορά άνεργη μητέρα με ανήλικο τέκνο, που το δικαστήριο διέγραψε από το ποσό δανείου, που όφειλε των 120.000 ευρώ (στεγαστικό κλπ) το ποσό των 83.000 ευρώ και έτσι θα πληρώσει σε βάθος 20 ετών το ποσό των 37.000 ευρώ.

«Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ»

Τις υποθέσεις αυτές χειρίστηκε το Δικηγορικό γραφείο του Δικηγόρου Χρήστου Λιαρομμάτη, ο οποίος δήλωσε στην «Γ» τα εξής: «Οι αποφάσεις αυτές είναι από τις τελευταίες μετά την κατάργηση του Νόμου Κατσέλη και αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι ο Νόμος αυτός ήταν το μοναδικό δίκαιο νομοθέτημα που λειτούργησε στα μαύρα χρόνια των μνημονίων προς όφελος των Ελλήνων δανειοληπτών αφενός και αφετέρου η κατάργηση του και η μη επαναφορά του έχει ονοματεπώνυμο, εφόσον καταργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται η μη επαναφορά του από την τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ».

Σημείωσε, μάλιστα, πως «αυτή την στιγμή στην Ελλάδα πάνω από 200.000 δανειολήπτες-οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς, η δε μοναδική λύση που υπάρχει είναι η προστασία της α’ κατοικίας με την άμεση επαναφορά του Νόμου Κατσέλη».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement