Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Γέφυρες» Ρώρου για τις εκλογές-Κάλεσμα υπεράνω προσώπων και ονομάτων από την «Ώρα Πατρών»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοικτό κάλεσμα υπεράνω προσώπων και ονομάτων που θα καταλήξουν σ’ ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο προγραμματικών θέσεων για την Πάτρα απηύθυνε ο επικεφαλής της «Ώρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος ανοίγοντας το διάλογο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Ο κ. Ρώρος ανοίγει το «παιχνίδι» έναν χρόνο πριν τις εκλογές, θέλοντας ενδεχομένως να προλάβει… καταστάσεις, αλλά και να ρίξει «γέφυρες» συνεργασίας με ανθρώπους του προοδευτικού χώρου που θα μείνουν… άστεγοι, εκτιμώντας πως ένας συμπαγής αυτοδιοικητικός σχηματισμός μπορεί να δώσει τέλος στη θητεία του Κώστα Πελετίδη στο Δήμο Πατρέων.
«Ο κ. Πελετίδης και η δημοτική Αρχή κούρασαν και είναι καιρός να φύγουν. Έκαναν τον κύκλο τους και η Πάτρα χρειάζεται αλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως για τη νίκη είναι προαπαιτούμενο το «εγώ να πάει στην άκρη, καθώς υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που μπορούν να συστρατευτούν σε μία κοινή προσπάθεια».

ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ»

Ο κ. Ρώρος σε συνέντευξη που δόθηκε χθες παρουσία δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων και μελών του Συντονιστικού της παράταξης και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως η ‘Ώρα Πατρών» είχε μία έντονη και αδιάλειπτη παρουσία με παρεμβάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά και στην κοινωνία για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πόλη αλλά και για τα μικρά που κάνουν την καθημερινότητα του πολίτη πιο ανθρώπινη.

ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης άσκησε κριτική στη δημοτική Αρχή, εστιάζοντας στις ευκαιρίες που χάθηκαν για την πόλη. Όπως είπε «η δημοτική αρχή δεν στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων και των αναγκών της πόλης με αποτέλεσμα μία σειρά έργων, αναπλάσεων και ευκαιριών να χαθούν. Αρκέστηκε σε μία αμυντική πολιτική ικανοποιώντας αποσπασματικά την καθημερινότητα χωρίς όμως να προσδιορίσει την προοπτική και το όραμα για την πόλη. Σημαντικά κονδύλια από προγράμματα ανάπτυξης που θα έβγαζαν την πόλη από το τέλμα και θα έδιναν θέσεις εργασίας, δεν ήρθαν ποτέ στην πόλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το θαλάσσιο μέτωπο που παραμένει ως έχει από τότε που παραδόθηκε, το φράγμα Πείρου Παραπείρου πού κατέληξε σε ιδιώτη καθώς και η απορρόφηση 50 εκατομμυρίων από το πρόγραμμα βιώσιμης κινητικότητας. Σημαντικά ζητήματα τού πολιτισμού, διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, του κυκλοφοριακού, το αποτεφρωτήριο, αλλά και θεσμικά ζητήματα γραφεία παρατάξεων, επιτροπή ισότητας, επιτροπή νέων έμειναν στάσιμα ή πήγαν πίσω».

Η ΠΑΤΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

Καταλήγοντας τόνισε πως «η Πάτρα χρειάζεται νέα Δημοτική Αρχή που θα προωθήσει τα συμφέροντα της πόλης προς όφελος των πολλών ,θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες της και θα την οδηγήσει με ασφάλεια στο μέλλον. Μία Δημοτική Αρχή που θα αξιοποιήσει όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης, στον πολιτισμό, αθλητισμό, τουρισμό, εκπαίδευση».

ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ

Τέλος, ο κ. Ρώρος ανακοίνωσε πως «το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε σειρά πρωτοβουλιών και επαφών ώστε τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές μία ισχυρή Προοδευτική Παράταξη να διεκδικήσει και να αναλάβει την πόλη με προγραμματικές θέσεις και δεσμεύσεις. Ο προοδευτικός- δημοκρατικός κόσμος της πόλης θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και αισιοδοξούμε πως θα ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα-ανοιχτή πρόσκληση».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Οι λόγοι της απουσίας Πελετίδη από την διήμερη επίσκεψη Μητσοτάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ντόρος μεγάλος έγινε για το γεγονός ότι ο Κώστας Πελετίδης έλαμψε διά της απουσίας του κατά τη διήμερη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα.

Και η επίσημη δικαιολογία της Μαιζώνος ήταν ότι δεν ζήτησε ο πρωθυπουργός να δει τον δήμαρχο! Πώς, όμως, να ζητούσε να τον δει, αφού ήταν στον Βόλο; Αστείες δικαιολογίες! Ήταν μια συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής να μην υπάρξει καμία επαφή με τον Μητσοτάκη.

Ο Βόλος ήταν, απλώς, το πρόσχημα. Τώρα, γιατί απέφυγε ο Πελετίδης τον πρωθυπουργό, ενώ έχει κάνει πορείες στην Αθήνα φτάνοντας ακόμη και στην πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, είναι κάτι που σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν ήταν κάποιο λάθος, κάποια παράλειψη, κάποια αστοχία. Άσε που υπάρχει και η εκτίμηση ότι η δημοτική αρχή δεν ήθελε να… ενοχλήσει τον πρωθυπουργό.

* «Πιστεύουμε ότι ο κ. Πελετίδης έχει δημιουργήσει τείχος προστασίας στην κυβερνητική πολιτική» λέει η «Ώρα Πατρών». «Δεν ήθελε να εκτεθούν στο προσκήνιο οι συμφωνίες που έχουν συνάψει και η άτυπη αλληλοϋποστήριξή τους», λέει ο Νίκος Νικολόπουλος. Μα καλά, και αν υποθέσουμε ότι τα έχουν βρει Πελετίδης και κυβέρνηση, οι πορείες και τα συλλαλητήρια στην Αθήνα γιατί γίνονται, ρε παιδιά; Για ξεκάρφωμα;

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ζητούν ανακαίνιση των αστικών λεωφορείων

Δημοσιεύθηκε

στις

-Την ανακαίνιση στάσεων των αστικών λεωφορείων ζητούν πολλοί συμπολίτες, θεωρώντας ότι βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο χρόνο πραγματοποιούνται αντικαταστάσεις στάσεων στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος ενίσχυσης των Δήμων “Φιλόδημος” από το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Ανοίγουν δυο Κυριακές ακόμη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα το βράδυ συνεδριάζει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας η οποία αναμένεται να περάσει στο εορταστικό ωράριο των γιορτών το άνοιγμα των καταστημάτων την επόμενη Κυριακή 11 του μηνός αλλά και την Κυριακή 18 του μηνός, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Όσον αφορά τον απολογισμό της προχθεσινής Κυριακής 27/11/2022, ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας αναφέρει ότι οι καταναλωτές προτίμησαν να κάνουν τις αγορές τους τα προηγούμενα 24ωρα. To επόμενο 10ήμερο η αγορά αναμένεται να επανέλθει πάλι σε… χαμηλές πτήσεις, εν αναμονή της εορταστικής περιόδου.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα