Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εν αναμονή της ημερομηνίας-Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε δεκτή πρόσκληση του Δημάρχου Αθ. Παπαδόπουλου να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα

Published

on

Στα Καλάβρυτα, με πιθανότερη ημερομηνία τις 13/12/2022, κατά τις εκδηλώσεις φέτος για τα 79 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ναζί, προγραμματίζει να βρεθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Την σχετική πρόσκληση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα τα Καλάβρυτα, με ανοικτή ημερομηνία, απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλάβρυτων Θανάσης Παπαδόπουλος στο περιθώριο του επίσημου δείπνου που παρατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο. Το δείπνο παρατέθηκε προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας της Σλοβακίας Zuzana Čaputová η οποία επισκέφτηκε τη χώρα.
Σύμφωνα με πηγές του Δήμου Καλαβρύτων, η απάντηση από την κ. Σακελλαροπούλου ήταν θετική και απομένει να οριστεί και η ημερομηνία με βάση το πρόγραμμα της ΠτΔ.
Εκτός από την επέτειο της «Σφαγής των Καλαβρύτων», στις 13 Δεκέμβρη, πιθανές ημερομηνίες για την επίσκεψη μπορεί να θεωρηθούν ότι είναι η 21-25/3/2023, επέτειος απελευθέρωσης των Καλαβρύτων από τους Οθωμανούς ή κατά την Εθνική Επέτειο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι την Τρίτη ο Δήμαρχος Καλαβρύτων είχε και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος επίσης παρακάθισε στο επίσημο δείπνο όπως και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων προσεκλήθη στο δείπνο ύστερα από πρόταση εκ μέρους της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Σλοβακίας με αφορμή τους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στο Δήμο της μαρτυρικής πόλης και την μαρτυρική επίσης πόλη Νεμέτσκα της Σλοβακίας, εκεί όπου τον Ιανουάριο του 1945 εκτυλίχθηκε μια απ’ τις μεγαλύτερες θηριωδίες των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στην κεντρική Ευρώπη.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα και στην Πρόεδρο της Σλοβακίας επισημαίνοντας τους ιδιαίτερους δεσμούς που αναπτύσσονται ανάμεσα στις δυο πλευρές μετά και την πρόσφατη αδελφοποίηση των Καλαβρύτων με τη Νεμέτσκα που τελέσθηκε στην Σλοβακία στις 8 του περασμένου Ιουνίου 2022.

Ροή ειδήσεων

Advertisement