Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγωγή κατά της διευθύντριας του Δήμου-Ο αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος έχει υποβάλει και μήνυση εναντίον της για «κατ’ εξακολούθηση ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Αποφασισμένος να ασκήσει όλα τα πειθαρχικά και ένδικα μέσα κατά της διευθύντριας του Δήμου, στην οποία επιβλήθηκε η ποινή της στέρησης μισθού για τρεις μήνες και μετακινήθηκε σε άλλο πόστο, εκτός των άλλων και λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, είναι ο προϊστάμενος της, αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος.

Μετά από τη μήνυση για «κατ’ εξακολούθηση ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση», που έχει υποβάλει κατά της διευθύντριας, από τον Οκτώβριο του 2020, ο κ. Τάκης Πετρόπουλος υπέβαλλε στην αρχή της εβδομάδας και αγωγή εις βάρος της, στο Ειρηνοδικείο Πατρών, για πρόκληση ηθικής βλάβης.
Σημειώνεται ότι σε πειθαρχικό επίπεδο η εν λόγω διευθύντρια έχει τιμωρηθεί, σε πρώτο βαθμό, για σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων, ενώ εκκρεμούν δύο ακόμη τουλάχιστον πειθαρχικοί έλεγχοι που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολύ σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία φέρεται να έχει υποπέσει και που άπτονται της παράβασης καθήκοντος και της παραβίασης της αρχής της αμεροληψίας πειθαρχικού οργάνου.
Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη μήνυση, έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση και αναμένonται η απαγγελία του κατηγορητηρίου και ο ορισμός της τακτικής δικάσιμου, στην οποία η υπάλληλος του Δήμου θα πρέπει να αποδείξει τους έγγραφους ισχυρισμούς της κατά του αντιδημάρχου, κάτι το οποίο δεν κατάφερε σε πειθαρχικό επίπεδο, εξ ου κι έπεσε βαρύς ο πέλεκυς της πειθαρχικής τιμωρίας της.
Στη φαρέτρα του ο κ. Πετρόπουλος φέρεται να έχει την πλήρη στήριξη των εργαζομένων του Δήμου, αλλά και την πολυετή πορεία του στην τοπική κοινωνία, στην οποία έχει διαπρέψει, ως αθλητής, εκπαιδευτικός και προπονητής, σε συνδυασμό και με την ανιδιοτελή προσφορά του από διάφορες θέσεις ευθύνης.
Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι «το θέμα αυτό είναι υπηρεσιακό και ως τέτοιο θα διευθετηθεί στο αυστηρό πλαίσιο των θεσμικών πειθαρχικών και δικαστικών οργάνων και διαδικασιών».
Παράλληλα, διασταυρωμένες πληροφορίες της «Γ» αναφέρουν ότι ο κ. Πετρόπουλος αποδίδει την εναντίον του επίθεση από τη διευθύντρια «σε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησής του, για να παραιτηθεί από τις θεσμικές του αρμοδιότητες άσκησης ελέγχου στη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου».
Σε κάθε περίπτωση, και ανεξαρτήτως της έκβασής της, πρόκειται για μια υπόθεση που άπτεται της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα.
Πάντως, ο αντιδήμαρχος διατρανώνει σε όλους τους τόνους ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

1ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Ειδικής Αγωγής στα Παλαιά Σφαγεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκέμβρη), την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου από τις 9.00 έως τις 14.00 θα πραγματοποιηθεί στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών το 1ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Ειδικής Αγωγής με σύνθημα «Αποδοχή-Ισότιμη Συμμετοχή-Συμπερίληψη».

Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Π.Δ.Ε. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων και την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προβολή και η ανάδειξη των ζητημάτων που αφορούν την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία, η ενημέρωση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας για θέματα αναπηρίας όπως ο αθλητισμός, η προσβασιμότητα, η κοινωνική και πολιτιστική συμμετοχή, η καθημερινότητα κ.α.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν σχολεία της Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας, η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας κ.α.

Κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, βιωματικά εργαστήρια και ομιλίες, εισηγήσεις από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστήμονες σε θέματα αναπηρίας, ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, παρουσίαση από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, δράσεις από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας και το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος», ενώ θα διεξαχθεί εθελοντική αιμοδοσία και θα υπάρχουν θεματικά ενημερωτικά περίπτερα.

*Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από τη πράξη «Δομή προώθησης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Πάτρα-Συμμετείχε στη διαμαρτυρία έξω από την 6η ΥΠΕ, αύριο συναντάται με τον Κώστα Πελετίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα βρίσκεται από την Πέμπτη, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης, μαζί με στελέχη του κόμματος.

O γραμματέας του ΜέΡΑ25 συμμετείχε το μεσημέρι στη συγκέντρωση υγειονομικών έξω από την έδρα της 6ης ΥΠΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ΕΣΥ. Και το βράδυ, μίλησε σε εκδήλωση με πολίτες για τη ακρίβεια και τα «κόκκινα δάνεια».
Σήμερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, καθώς και με συνδικαλιστές με εργαζόμενους, και με εκπροσώπους επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων.

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ

Αναλυτικά, το αυριανό πρόγραμμα του γραμματέα του ΜέΡΑ25 έχει ως εξής:
*09:30 Συνάντηση με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη στο Δημαρχείο
*13:45 Επίσκεψη στα γραφεία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας
*14:30 Συνάντηση στα γραφεία της ΟΕΒΕΣΝΑ, Αράτου 21, με
το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α),

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έφυγε» ο σπουδαίος σκηνοθέτης Λεωνίδας Τριβιζάς

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο σπουδαίος σκηνοθέτης θεάτρου και δάσκαλος, Λεωνίδας Τριβιζάς. Το δυσάρεστο νέο γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ο Λεωνίδας Τριβιζάς γεννήθηκε στην Κέρκυρα, το 1929, φοίτησε, παράλληλα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, από όπου αποφοίτησε το 1956.

Η Νομική τον έχασε, τον κέρδισε όμως στο θέατρο του οποίου υπήρξε ακούραστος εργάτης επί δεκαετίες. Το πρώτο θεατρικό σχήμα που δημιούργησε, το 1961, ήταν το Κυκλικό Θέατρο στο οποίο εργάστηκε για μία τριετία.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και τους θιάσους του Αλέκου Αλεξανδράκη και του Δημήτρη Χορν. Ήταν επίσης ο σκηνοθέτης που έβαλε την υπογραφή του στην θρυλική μουσική παράσταση του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη “Μαγική Πόλις”, που ανέβηκε το καλοκαίρι του 1963 στο θέατρο Παρκ.

Τα χρόνια Δικτατορίας ο Λεωνίδας Τριβιζάς έζησε αυτοεξόριστος στο Παρίσι ενώ η επιστροφή του στην Ελλάδα συνδυάστηκε με την “ανάσταση” του θεάτρου Πορεία το οποίο επαναλειτούργησε με εκείνον στο τιμόνι. Εκεί στέγασε το Λαϊκό Πειραματικό Θεάτρο, που ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Φέρτη και την Ξένια Καλογεροπούλου, αλλά και την ομώνυμη Δραματική Σχολή στην οποία δίδαξαν σημαντικά ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως οι Μάγια Λυμπεροπούλου, Τάσος Υφαντής, Τάκης Χρυσικάκος, Έρση Πίττα, ο Μάριος κ.α.

Όταν έκλεισε για εκείνον ο εξαιρετικά δημιουργικός κύκλος του θεάτρου Πορεία, αποσύρθηκε για κάποια χρόνια από την ενεργό δράση για να επιστρέψει το καλοκαίρι του 1996 σκηνοθετώντας την τραγωδία του Σαίξπηρ Βασιλιάς Ληρ, που ανέβασε ο θίασος του Κώστα Καζάκου με τον οποίο συνεργάστηκε και στην τελευταία του σκηνοθετική δουλειά, το 1998, τον Φάλσταφ, μια ελεύθερη απόδοση της κωμωδίας του Σαίξπηρ «Οι πρόσχαρες κυρίες του Ουίνδσορ».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα