Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Eπέμβαση καταρράκτη σε άστεγο – Ευχαριστήριο Τουλγαρίδη σε Καρβέλη και γιατρούς

Δημοσιεύθηκε

στις

To κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε το υγειονομικό δυναμικό της περιοχής μας απέναντι σε έναν ωφελούμενο της Δομής Αστέγων του Δήμου Πατρέων.

Ο συμπολίτης μας έπασχε από καταρράκτη και αμέσως μετά από αίτημα του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη δρομολογήθηκε η χειρουργική αποκατάσταση του προβλήματος από το Οφθαλμολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης απέστειλε επιστολή στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη αναφέροντας τα εξής: «Με την άμεση δική σας κινητοποίηση όσο και τη θετική ανταπόκρισή του συντονιστή διευθυντή του Οφθαλμολογικού Τμήματος του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» Γεώργιου Βασιλόπουλου και τον διευθυντή Κωνσταντίνο Νούλα, που επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ασθενή».

Αξίζει να αναφέρουμε πως ήδη, έγινε το πρώτο χειρουργείο από τον κ. Νούλα και ο ασθενής άρχισε να αποκτά την όρασή του και το προσεχές διάστημα θα γίνει επέμβαση και στο άλλο μάτι.

«Στο πλαίσιο της κοινωνικής μας ευθύνης και της φροντίδας προς τον συνάνθρωπό μας που δεν είχε δυνατότητα πρόσβασης στο ΕΣΥ μεριμνήσαμε προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα υγείας του, όπως είχαμε καθήκον» δήλωσε στην «Γ» ο κ. Καρβέλης.

Τέλος, ο κ. Τουλγαρίδης σε επιστολή του ευχαριστεί θερμά τον κ. Καρβέλη και τους δύο γιατρούς για την άμεση ανταπόκρισή τους προκειμένου να χειρουργηθεί ο ωφελούμενος της δομής αστέγων, ο οποίος είναι ακρωτηριασμένος.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ξεπαγώνουν» πλειστηριασμοί-To πρώτο ακίνητο οφειλέτη από τη Δυτική Ελλάδα στην νέα λίστα της ΑΔΑΕ ενώ αναμένεται και η απόφαση για τα funds

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων οφειλετών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις «τρέχει» και πάλι η ΑΑΔΕ από την επόμενη Τετάρτη 8/2/2023 ενώ αναμένεται και η απόφαση του Αρείου Πάγου (Ολομέλεια) μέσω της οποίας είναι πιθανό να ανοίξει νέα μακρά λίστα πλειστηριασμών ακινήτων από «κόκκινα δάνεια».

Έχει ήδη αναρτηθεί μάλιστα μια μακρά ηλεκτρονική λίστα για πλειστηριασμούς από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο. Μέσα στον κατάλογο βρίσκονται οικόπεδα, διαμερίσματα και εργοστάσια έως 2,65 εκατ. ευρώ ενώ, με βάση πληροφορίες, η όλη επιχείρηση εκποιήσεων δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων οφειλετών για χρέη προς το δημόσιο θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Μεταξύ των πλειστηριασμών που ήδη ανακοινώθηκαν περιλαμβάνεται διώροφη οικία 148,50 τμ. σε οικόπεδο 616,96 τμ., με αποθήκη 25,62 τμ στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Η τιμή 1ης προσφοράς είναι 56.000 ευρώ και η μέρα διεξαγωγής η 28η Ιουνίου 2023.
Πάνω από 3.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί τραπεζών είχαν παγώσει τον περασμένο Μάρτιο (2022) λόγω της έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία και της έκρηξης της ακρίβειας.

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Όπως είναι ήδη γνωστό, αναμένεται μέσα στον Μάρτιο φέτος (2023) και η οριστική απόφαση από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου όσον αφορά τη νομιμότητα διεξαγωγής πλειστηριασμών ακινήτων, από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων αντί των τραπεζών.
Στο μεταξύ με την απόφαση 812/2022 του Αρείου Πάγου, από το περασμένο φθινόπωρο (2022) οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (DoValue, Intrum, Cepal κ.ά.) δεν νομιμοποιούνται να ασκούν δικαστικές ενέργειες και να επισπεύδουν πλειστηριασμούς για απαιτήσεις που έχουν τιτλοποιηθεί σε funds (με βάση τον παλαιότερο νόμο 3156/2003, καθώς η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται μόνον με τον νόμο του 2015 για τα «κόκκινα» δάνεια. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στην Ολομέλεια στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η εισήγηση από τον Εισαγγελέα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ήταν θετική για τα funds.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με γκλίτσα στην Αρχαία Ολυμπία

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκε ο Τζορτζ Τσούνης το περασμένο Σάββατο, όπου περιηγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο, κρατώντας μάλιστα μία… γκλίτσα, που χρησιμοποιούσε ως περιπατητικό μπαστούνι. Χαμογελαστός και φιλικός με όλους, ο Ελληνοαμερικάνος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, όχι μόνο απόλαυσε τη ξενάγησή του, αλλά μίλησε και με όλο τον κόσμο, δείχνοντας το… ελληνικό τσαγανό του! (H φωτογραφία είναι από το ilialive.gr).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χαλάζι στο Κατάκολο – Η κακοκαιρία δυσχέραινει τις έρευνες για τον κυβερνήτη του Φάντομ

Δημοσιεύθηκε

στις

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον κυβερνήτη του Φάντομ, Ευστάθιο Τσιτλακίδη που κατέπεσε χθες, ενώ είχε ξεκινήσει για εκπαιδευτική πτήση από την Ανδραβίδα.

Εν τω μεταξύ, οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, τις τελευταίες ώρες, καθιστούν το έργο των σωστικών δυνάμεων πολύ δύσκολο.

Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας, είναι οι ισχυροί άνεμοι και η έντονη χαλαζόπτωση.

 

Χαλάζι στο Κατάκολο – Η κακοκαιρία δυσχέραινει τις έρευνες για τον κυβερνήτη του Φάντομ

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα