Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένας χρόνος χωρίς την Μαρία Αγγελακοπούλου- Αύριο το ετήσιο μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

Published

on

 

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που αναχώρησε για την αιωνιότητα η Μαρία Αγγελακοπούλου, μια αξιολάτρευτη δασκάλα που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της κατά την επίγεια διαδρομή της.

Η εκλιπούσα ήταν μια αξιοσέβαστη γυναίκα, αγαπητή δασκάλα για τους μαθητές της, που τα αισθανόταν σαν παιδιά της και αφοσιώθηκε στο να τους διδάξει όχι μόνον γνώσεις αλλά και αξίες, ως πολύτιμα εφόδια ζωής.

Γέννημα-θρέμμα Πατρινή, υπήρξε μαθήτρια στο Ρούφειο Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο αρκετά χρόνια αργότερα υπηρέτησε από την θέση της διευθύντριας. Ήταν όνειρο ζωής της να γίνει δασκάλα και σ’ όλη την υπηρεσιακή της διαδρομή άφησε το αποτύπωμά της στη σκέψη και στην καρδιά των μαθητών της.

Συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό της Επιθεωρήτριας και έχαιρε εκτίμησης από τους συναδέλφους της, για πολλούς εκ των οποίων υπήρξε πρότυπο.

Εκτός από την αγάπη της στο λειτούργημά της, αφοσιώθηκε στην οικογένειά της.

Με τον αείμνηστο σύζυγό της Αριστείδη απέκτησαν πέντε παιδιά, τέσσερις κόρες και έναν γιο, την Κατερίνα, την Χαρίκλεια (συνταξιούχο στρατιωτικό), την Δήμητρα (συνταξιούχο τραπεζικό), την Παναγιώτα (συνταξιούχο δασκάλα) και τον Σταύρο (υπάλληλο του ΟΑΕΔ Πάτρας), ενώ ευτύχησε να γνωρίσει 12 εγγόνια και 15 δισέγγονα. Η οικογένειά της θα τιμήσει τη μνήμη της αύριο το πρωί τελώντας μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement