Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

130 παιδιά δωρεάν στα ΚΔΑΠ-Με απόφαση του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων που έδωσε περισσότερες θέσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δωρεάν εγγραφή 130 παιδιών στα ΚΔΑΠ του Δήμου Πατρέων, για το σχολικό έτος 2022-23 που ενώ είχαν πλήρη φάκελο δεν έλαβαν voucher αποφάσισε ο Κοινωνικός Οργανισμός.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Κοινωνικού Οργανισμού αναφέρεται πως «εκτός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), έμειναν φέτος ένα στα τρία παιδιά που είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, αλλά δεν τους δόθηκε voucher, δηλαδή, περίπου 4.000 παιδιά στην πόλη μας και 84.000 σε πανελλαδικό επίπεδο. Δεν έλαβαν τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, ενώ την δικαιούνταν, αφού δεν υπήρχαν τα ανάλογα κονδύλια, από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, οδηγώντας τους γονείς τους σε απόγνωση.
Η Δημοτική Αρχή και ο Κοινωνικός του Οργανισμός (ΚΟΔΗΠ), παρά την δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια τα Δημοτικά ΚΔΑΠ, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων του προγράμματος αποδίδεται στα ιδιωτικά ΚΔΑΠ, αποφάσισε πρόσφατα στο Διοικητικό Συμβούλιο να φιλοξενηθούν δωρεάν 130 παιδιά για το σχολικό έτος 20222-23, που αν και διέθεταν πλήρη φάκελο δεν έλαβαν voucher.
Στόχος του ΚΟΔΗΠ είναι να ανταποκριθεί με τα μέσα που διαθέτει, όσο περισσότερο μπορεί, στις αυξημένες ανάγκες των παιδιών και των γονιών τους, για δημιουργική απασχόληση στις εξωσχολικές ώρες. Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Πατρέων, είναι από τα λίγα δημοτικά ΚΔΑΠ, που το έκαναν και ίσως οι μοναδικοί, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των γονιών.
Όμως, λόγω της απαγόρευσης μόνιμων προσλήψεων και της πενιχρής χρηματοδότησης από τα voucher του προγράμματος, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό, ούτε τα ανάλογα κονδύλια για τη λειτουργία τους. Παρόλα αυτά, ο ΚΟΔΗΠ έχει ήδη δεχθεί τα παιδιά στα τέσσερα δημοτικά ΚΔΑΠ.
Για να λειτουργήσουν και να φιλοξενήσουν τα παιδιά, όλη τη σχολική χρονιά, ζητά άμεση χρηματοδότηση από το αντίστοιχο Υπουργείο και την κυβέρνηση και όχι από το νέο έτος, όπως ανέφερε ο υπουργός, εφόσον μείνουν αδιάθετα voucher από το πρόγραμμα και τότε να τα αναδιανείμουν».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Το Πανεπιστήμιο αναγορεύει σε ομότιμο καθηγητή τον Αλμπερτ Μπουρλά

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα αναμένεται να βρεθεί το πρώτο 15νθημερο του προσεχούς Μαϊου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, καθηγητής Άλμπερτ Μπουρλά. Θα αναγορευτεί σε ειδική τελετή ομότιμος καθηγητής του τμήματος Ιατρικής – Φαρμακευτικής του Πανεπιστημιου Πατρών.

 

Παιδί επιζώντων του Ολοκαυτώματος, Ελληνας μετανάστης στην Αμερική, ο κτηνίατρος από τη Θεσσαλονίκη έγινε επικεφαλής σε έναν από τους μεγαλύτερους φαρμακευτικούς οργανισμούς του κόσμου και στην περίπτωση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, εφάρμοσε επιστημονικές καινοτομίες σε χρόνο-ρεκόρ. Γι αυτό δεν ψηφίστηκε τυχαία από σχεδόν όλα τα διεθνή Μέσα ως ο Ανθρωπος της Χρονιάς.

 

«Είναι λογικό να ρωτήσουν αν θα μπορούσα να καταφέρω όσα έκανα, εάν δεν ήμουν Ελληνας. Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος γι’ αυτό, αλλά η εκτίμησή μου είναι πως όχι. Δεν το λέω με αλαζονεία, αλλά με αυθεντική και ανυπόκριτη πεποίθηση ότι υπάρχει κάτι ξεχωριστό στο να είσαι Ελληνας. Ισως, για να το θέσω καλύτερα: η Ελλάδα δεν είναι ένα μέρος, αλλά τρόπος ζωής», γράφει ο ίδιος ανταποδίδοντάς μας τα αισθήματα στον πρόλογο του αυτοβιογραφικού του βιβλίου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Αντίθετοι στη μη συνταγογράφηση εμβολίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αντίρρησή τους στην πρόθεση του υπουργείου Υγείας για τη μη συνταγογράφηση του εμβολίου της γρίπης, εκφράζουν οι γιατροί. Ο ιατρικός σύλλογος της Πάτρας αντιτείνεται στην απευθείας χορήγηση του εμβολίου από τα φαρμακεία, υποστηρίζοντας ότι άνθρωποι με προβλήματα υγείας θα πρέπει πρώτα να εξετάζονται από γιατρό και στη συνέχεια να προχωρούν ή όχι σε εμβολιασμό.

«Το εμβόλιο πρόκειται για ένα ιατρικό σκεύασμα κατά συνέπεια δεν μπορεί να δίνεται χωρίς την αντίστοιχη γνωμάτευση από τους ιατρούς, χωρίς  συνταγογράφηση και χωρίς να γίνεται καμία εξέταση προς τους ενδιαφερομένους»,  λέει η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας κα Άννα Μαστοράκου.

Το Υπουργείο υγείας από την άλλη, διά στόματος του υπουργού Θάνου Πλεύρη, ξεκαθάρισε ότι το μέτρο της μη υποχρεωτικής συνταγογράφησης θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, με στόχο την αύξηση των εμβολιασμών. Πάντως μέχρι στιγμής, το υπουργείο δεν έχει κάνει κάποια κίνηση για να προχωρήσει τις διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι φαρμακοποιοί από τη μεριά τους, τονίζουν ότι όσο αυξάνεται το κρύο υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον κόσμο για την προστασία κατά της γρίπης μέσω του εμβολίου, ενδιαφέρον που έχει μια συνεχώς μεγαλώνει.

Να σημειωθεί πως και φέτος, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού, το εμβόλιο κατά της γρίπης δίνεται κατά προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και στις κατηγορίες των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα, ενώ η διάθεσή του είναι δωρεάν.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

«Η συνταγογράφηση εμβολίων και φαρμάκων είναι κορυφαία ιατρική πράξη δημόσιας υγείας»

Δεδομένου ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου, η συνταγογράφηση εμβολίων και φαρμάκων διέπεται από πρωτόκολλα, κανόνες ή/και ιατρική εξέταση, είναι αδιανόητη η αναγγελία μεθόδευσης κατάργησης της κορυφαίας ιατρικής πράξης που δεσπόζει στη δημόσια υγεία.

Μόνο ο θεράπων γιατρός, μπορεί να εκτελέσει ιατρικές πράξεις και να αξιολογήσει τις αντενδείξεις και τις ανεπιθύμητες ενέργειες, ατομικά ανάλογα με το ιστορικό κάθε ασθενούς.

Είμαστε μάρτυρες το τελευταίο καιρό, της συντονισμένης προσπάθειας απαξίωσης του ρόλου του ιατρού σε όλα τα επίπεδα.

Καταστούμε σαφές ότι οποιαδήποτε ιατρική πράξη, που εκτελείται από μη γιατρούς, αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και μπορεί να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, για την υγεία του ασθενή.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στον εξοστρακισμό του ιατρού από το κέντρο βάρους της δημόσιας υγείας και στην κατάργηση του επιτελικού ρόλου του προσωπικού ιατρού στη χάραξη της προληπτικής ιατρικής και της αντιμετώπισης των νοσημάτων στην κοινότητα.

Καμία ιατρική πράξη δεν μπορεί να εκτελείται από μη γιατρούς.

Κανένα φάρμακο ή εμβόλιο δεν μπορεί να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Μπαράζ εμπρησμών σε κάδους τη νύχτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπαράζ εμπρησμών κάδων απορριμμάτων είχαμε τη νύχτα στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες   τρεις κάδοι τυλίχθηκαν στις φλόγες, μετά από φωτιά που έβαλαν άγνωστοι.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Γλαύκου, ενώ οι άλλες δύο σε κάδους στην Ακτή Δυμαίων.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα