Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε προεκλογική τροχιά (1)

Published

on

Σε προεκλογική τροχιά (1)

Όπως είναι λογικό, με ικανοποίηση βλέπουν στο Μαξίμου τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η ΝΔ μπορεί να μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς από θέση ισχύος. Τα «στοιχήματα» είναι δύο: Πρώτα – πρώτα να μην υπάρξουν πολύ σοβαρά προβλήματα με την ενέργεια και με την ακρίβεια στον, έτσι κι αλλιώς δύσκολο, χειμώνα που έρχεται. Και έπειτα, να δοθεί βάρος σε περιοχές που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο ως προς τα ποσοστά της ΝΔ στις πρώτες εκλογές και την επίτευξη αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές. Και μία από αυτές τις περιοχές είναι η Αχαΐα, που κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει στις 9 έδρες, εφόσον οι εκλογές γίνουν μέσα στο 2023.

 

Σε προεκλογική τροχιά (2)

Στο πλαίσιο αυτό, είναι σαφές ότι επίκειται επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαία, όπως ο ίδιος είχε πει στη «Γ» κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ, χωρίς όμως να είναι σαφές ακόμα εάν αυτή η επίσκεψη θα συνδυαστεί με την επικείμενη παρουσία του στη Ναύπακτο για την επέτειο της Ναυμαχίας, όπου παράλληλα θα τιμηθεί και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα, Τζορτζ Τσούνης, που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή. Αυτό θα συμβεί το επόμενο Σάββατο, 8 Οκτωβρίου.  Πάντως, όπως έχει γίνει γνωστό, στις 7 Οκτωβρίου θα συναντηθούν στην Πράγα οι αρχηγοί των κυβερνήσεων των εθνικών κρατών για το ζήτημα της ενέργειας και ενδεχομένως ο κ. Μητσοτάκης να δώσει και εκεί το παρών, γεγονός που δεν επιτρέπει προς το παρόν, την πλήρη επιβεβαίωση της παρουσίας του στη Ναύπακτο, το προσεχές Σάββατο.

 

Σε προεκλογική τροχιά (3)

Πάντως, την προσεχή Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προκειμένου να παρουσιαστεί η ατζέντα του επόμενου διαστήματος  ενώ για την Τετάρτη προγραμματίζεται εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία του πρωθυπουργού, βουλευτών, μελών της Πολιτικής Επιτροπής και Γραμματέων του κόμματος.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement