Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αυτός ακούγεται ως πιθανός αντίπαλος του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Published

on

Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος πήρε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη θέση του παραιτηθέντος Απόστολου Κατσιφάρα. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έσπευσε να ευχαριστήσει δημοσίως τον τέως περιφερειάρχη που άδειασε τη «γωνιά» του στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ο ίδιος έγινε περιφερειακός σύμβουλος, έστω και για περίπου έναν χρόνο.

-Αλλά ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος δεν αρκέστηκε στις ευχαριστίες, αφού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τον τέως περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα που με τη γενναία του πράξη άνοιξε τον δρόμο και λειτούργησε ως καταλύτης για διεργασίες και εξελίξεις στο αυτοδιοικητικό πεδίο. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο προεκλογικό έτος αλλά πιστεύω ότι είναι αρκετό ώστε να καταφέρουμε να επιστρέψει η περιφερειακή διακυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση».
-Τι θέλει να πει; Ότι ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μπορούν να συμπράξουν για να πάρουν την Περιφέρεια; Εάν υπονοεί αυτό, η συγκεκριμένη τοποθέτηση-προτροπή εντάσσεται στις «σειρήνες» της Κουμουνδούρου προς Χαριλάου Τρικούπη μεριά, στο πλαίσιο του γνωστού αφηγήματος περί προοδευτικής διακυβέρνησης.
-Αλλά ας υποθέσουμε ότι ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποφασίζουν να συνεργαστούν με μια κοινή κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές. Θα πρέπει να τα βρουν και στο πρόσωπο. Πόσο εύκολο είναι αυτό;
-Για την Περιφέρεια ακούγεται, εκτός άλλων, το όνομα του «πράσινου» βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη, που είναι ο «σέντερ φορ» του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Βουλή. Πιθανή υποψηφιότητά του θεωρούν ότι θα βάλει δύσκολα στον Νεκτάριο Φαρμάκη, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα έχει και τη στήριξη της Κουμουνδούρου.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement