Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Για τον Συνόδη Μαραγκό που «έφυγε» πρόωρα για τον Παράδεισο

Published

on

Υπάρχουν στιγμές που τα λόγια είναι πραγματικά φτωχά για να περιγράψουν συναισθήματα, ν’ απαλύνουν τον αβάσταχτο πόνο, αλλά κυρίως ν’ απαντήσουν σ’ ένα πελώριο γιατί.

Η οδύνη, η θλίψη και ο σπαραγμός συνοδεύουν το ρέκβιεμ της τραγωδίας με πρωταγωνιστή το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της μοίρας που χτύπησε τόσο ανελέητα δικούς μας πολυαγαπημένους ανθρώπους.

Ο λόγος για την τεράστια δυσαναπλήρωτη απώλεια του λατρεμένου απ’ όλους όσοι τον γνώρισαν συμπολίτη επιχειρηματία, Συνόδη Μαραγκού, που οι επουράνιες δυνάμεις φιλοξενούν πλέον στην γειτονιά των αγγέλων.

Γιατί πραγματικά εκεί ανήκει η ψυχούλα ενός αθώου που έπεσε στα πιο δημιουργικά χρόνια της ηλικίας του, θύμα ενός ακήρυκτου πολέμου με επιτιθέμενο την μεγάλη μάστιγα της εποχής, την κατάρα που λέγεται καρκίνος και δεν δείχνει καμία επιείκεια. Παρασύρει και συνθλίβει καθημερινά χιλιάδες συνανθρώπους μας, χωρίς κανένα οίκτο, χωρίς καμιά συμπόνια.

Ο πολυαγαπημένος Συνοδάκος, η ψυχή της παρέας στα χρόνια της αθωότητας για τα παιδιά των φίλων που έπαιξαν και μεγάλωσαν μαζί, πέρασε στην Αχερουσία με ψηλά το κεφάλι, αγέρωχος και προπαντός αξιοπρεπής.

Γιατί η αξιοπρέπεια και η καλοσύνη, ήταν οι αρετές που χαρακτηρίζουν την οικογένεια του, τους γονείς του, εκλεκτούς αδελφικούς μας φίλους Δημήτρη και Στέλλα, και την αδελφούλα του Κυριακή που την υπεραγαπούσαν.

Ο Συνοδάκος πέρασε στην αιωνιότητα. Άφησε όμως πίσω του μια υπερπολύτιμη τρυφερή παρακαταθήκη. Μια θαυμάσια οικογένεια που δημιούργησε με την εξαίρετη σύζυγο του Αλεξάνδρα με την οποία ευτύχησαν ν’ αποκτήσουν τα δύο τους αγγελούδια. Τη Στελλίτσα και τον Μπεμπάκο.

Καλό σου ταξίδι πολυαγαπημένε μας. Και είμαστε σίγουροι ότι από τον Παράδεισο θ’ αγναντεύεις και θα χαίρεσαι με τα αγγελούδια σου που θα μεγαλώνουν και θα διαπρέπουν στη ζωή. Γιατί θα ξέρουν ότι από κει ψηλά που βρίσκεσαι θα τα επιβραβεύεις και θα τα ενθαρρύνεις να προχωρούν μπροστά.

Αιωνία σου η μνήμη.
Θανάσης και Βάσω Μπαμπανέβα

Ροή ειδήσεων

Advertisement