Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Σε πορεία σταθεροποίησης»-Τί δηλώνει στην «Γ» ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ καθηγητής Μάρκος Μαραγκός

Published

on

Της Τέτας Γιαννάρου

Σε μια πρώτη εκτίμηση των τελευταίων δεδομένων διαφαίνεται από την μείωση των εισαγωγών στις πρόσφατες εφημερίες του ΠΓΝΠ, η αρχή μιας πορείας σταθεροποίησης της πανδημίας στην περιοχή, σύμφωνα με δήλωση στην «Γ» του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής στην οποία υπάγονται οι έξι Κλινικές COVID-19 Καθηγητή Λοιμωξιολογιας και Αντιπρύτανη του Πανεπιστήμιου Πατρών Μάρκου Μαραγκου.

«Το γεγονός ότι κατά τις τελευταίες εφημερίες μειώθηκαν σε 15-20 οι προς εισαγωγή ασθενείς με COVID -19, σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα που ο αριθμός των εισαγόμενων ήταν 20+ αποτελεί ένα ευοίωνο σημάδι. Παράλληλα το γεγονός ότι ο αριθμός των εισαγωγών διατηρείται σταθερός, μπορούμε να πούμε πως είναι μια εξέλιξη με θετικό πρόσημο. Βέβαια δεν άρθηκε η πίεση από το Σύστημα Υγείας το οποίο συνεχίζει να τελεί υπό πίεση και να χρειάζεται η υπεράνθρωπη προσπάθεια όλων για γίνει το καλύτερο δυνατόν στη διαχείριση του όγκου των νοσηλειών και κυρίως στη θεραπεία των νοσηλευόμενων. Ευελπιστούμε η διαφαινόμενη σταθεροποίηση να έχει συνέχεια και βέβαια να υπάρξει σταδιακή ανάσχεση της πανδημίας που είναι και το μείζον ζητούμενο», δηλώνει ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας.
Σύμφωνα με τον Δ/ντή της Παθολογικής τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Η εξέλιξη είναι άγνωστη, όπως τονίζει, απολύτως εξαρτώμενη από τον βαθμό τήρησης των μέτρων γιατί στην παρούσα φάση η πανδημία όπως επισημαίνει έχει καταρρίψει το ηλικιακό φάσμα και πλήττει αδιακρίτως έχοντας στο επίκεντρο τους νέους και τη μέση ηλικία που κάποια εξ΄ αυτών εμφανίζουν σοβαρή νόσο. «Προφανώς η ανεξέλεγκτες συναθροίσεις και τα πάρτι δεν βοηθούν. Εύχομαι σε όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει να μην το συνειδητοποιήσουν ως ασθενείς σε κάποια κλινική.
«ΤΟ ΠΓΝΠ ΚΡΑΤΑΕΙ ΛΟΓΩ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ 6ης ΥΠΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ»
Ο ίδιος αναφερόμενος στο ΠΓΝΠ στην παρούσα φάση της πλέον επιθετικής μορφής της πανδημίας, επισημαίνει ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο χάριν της διαχείρισης της Διοίκησης και της ουσιαστικής αρωγής της 6ης ΥΠΕ «κρατάει» σθεναρά και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις αυξημένες νοσηλείες. «Πρέπει να πω πως χάριν της ετοιμότητας, της αρτιότητας υπηρεσιών και της διαχείρισης της κρίσης που οφείλονται στη Διοίκηση του ΠΓΝΠ, στην 6η ΥΠΕ και στην αυτοθυσία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, σε αυτή τη δύσκολη φάση δεν υπάρχουν «τριγμοί» στο Σύστημα».
«ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ
ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΡΕΠΟ»
Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πραγματικά δεν φείδεται θυσιών «Τα δίνει όλα με αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση», τονίζει.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Καθηγητή Λοιμωξιολογίας στους ειδικευόμενους «Νοιώθω χρέος να τους συγχαρώ. Είναι πραγματικά ήρωες. Δουλεύουν με αξιοθαύμαστη συνέπεια και αίσθηση καθήκοντος χωρίς να παίρνουν τα ρεπό που δικαιούνται. Νομίζω πως με αυτό τον τρόπο οι νέοι γιατροί είναι ελπίδα, μας κάνουν όλους περήφανους» καταλήγει ο Μάρκος Μαραγκός.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement