Connect with us

Ερασιτεχνικό

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: «Δεν εκβιαζόμαστε από τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις»

Published

on

 

 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή σε ερώτηση που του έγινε για το Μητρώο εγγραφής των αθλητικών σωματείων ανέφερε: «Δεν εκβιαζόμαστε από τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις της ΕΠΟ και των ΕΠΣ.

Δεν μπορεί το 12,5% των αδιάφορων της ποδοσφαιρικής βάσης να εκβιάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του 87,5%. Εμείς συνεχίζουμε και είναι αυτονόητο ότι παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο, με σεβασμό όμως στα 6.362 σωματεία όλων των αθλημάτων, που έχουν προσέλθει στο Μητρώο και στηρίζουν το νοικοκύρεμα και την τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα».

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «γονείς, αθλητές, “υγιείς” παράγοντες σωματείων, βλέπουν ποιοι βάζουν ταφόπλακα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η συντριπτική πλειονότητά τους θέλει διαφάνεια και νοικοκύρεμα» και επισήμανε πως «χαιρόμαστε που πολλές ΕΠΣ έχουν ήδη κάνει βήματα για να αναθεωρήσουν τη στάση τους και πιέζουν την ΕΠΟ για να ξεκινήσει άμεσα η αγωνιστική δραστηριότητα».

Υπενθύμισε πως «καταθέσαμε διάταξη, με την οποία ουσιαστικά, διευκολύνουμε επιπλέον 301 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, ώστε να τακτοποιηθούν, καθώς και 240 σωματεία άλλων αθλημάτων! Μάλιστα, η διάταξη συζητείται και ψηφίζεται αύριο (σ.σ. σήμερα) στην Ολομέλεια», κάνοντας αναφορά στη ρύθμιση που θα επιτρέπει και στα σωματεία εκείνα που ακόμα δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο, εφόσον έχουν καταθέσει ολοκληρωμένη αίτηση και κατέχουν Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, να κάνουν χρήση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και να αδειοδοτούνται για τη διεξαγωγή αγώνων από τις Περιφέρειες.

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης υπενθύμισε τους σκοπούς του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων («Η νομιμότητα, η τάξη και η διαφάνεια στο αθλητικό οικοδόμημα και η παροχή καθολικής πρόσβασης σε όλους»), τα οφέλη του, τις ανακολουθίες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και τις τεράστιες ευθύνες της ΕΠΟ και των ΕΠΣ που ανέστειλαν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κόντρα στη βούληση των 2.260 ποδοσφαιρικών τους σωματείων σε σύνολο 2.585.

Κρίσιμη ημέρα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καθώς θα ψηφιστεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού που δίνει τη δυνατότητα στα σωματεία που έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα χωρίς την εφαρμογή των κυρώσεων του νόμου.

Να θυμίσουμε ότι μήνα Οκτώβριο και ακόμα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δεν έχουν καν ξεκινήσει με απόφαση της Γ.Σ. της ΕΠΟ, λόγω των κυρώσεων του νόμου στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της Γ.Γ.Α.

Η ΕΠΟ προσπαθεί να πιέσει τη Γ.Γ.Α. να δώσει παράταση στις ομάδες να εγγραφούν στο Μητρώο μέχρι τις 31 Ιουνίου του 2023.

Με λίγα λόγια ζητάει να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και να αγωνίζονται και όσα Σωματεία δεν έχουν υποβάλει αίτηση για την απόκτηση Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και η τελική παράταση της αίτησης να είναι στις 31 Ιουνίου του 2023.

Πάντως αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα, στα μέσα Οκτώβρη να μην υπάρχει αγωνιστική δράση σε κανένα πρωτάθλημα.

Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές «φωνάζουν» θέλοντας να παίξουν ποδόσφαιρο όπως και τα χιλιάδες παιδιά των Ακαδημιών. Πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση για να σταματήσει αυτή η κατρακύλα του ποδοσφαίρου.

Είναι αδιανόητο να παρακαλάνε οι ποδοσφαιριστές να αθληθούν, να αγωνιστούν, να περάσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους και κάποιοι να τους το στερούν.

Η διαμάχη της ΕΠΟ με την Πολιτεία πρέπει να σταματήσει εδώ και να μην παίζουν τα όποια παιχνίδια τους στις πλάτες του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που θέλει κάποιες ώρες της ημέρας να ευχαριστηθεί παίζοντας ποδόσφαιρο και γυμνάζοντας παράλληλα το σώμα του.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement