Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

1.896 γιατροί στις κάλπες- Την Κυριακή οι εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών

Published

on

 

 

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη της διοίκησης της επόμενης θητείας προσέρχεται ο ιατρικός κόσμος της Πάτρας.
Μεθαύριο θα διεξαχθούν οι κάλπες στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών όπου από τα 2.000 εγγεγραμμένα μέλη ταμειακώς εντάξει είναι τα 1.896 μέλη, τα οποία έχουν και δικαίωμα ψήφου.

Πέντε είναι οι συνδυασμοί που θα αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους στην κάλπη, οι: Ιατρική Ανεξάρτητη Συνεργασία με επικεφαλής την Άννα Μαστοράκου, «Δημοκρατική Παράταξη Ιατρών» με εκπροσώπους τους Απόστολο Σωτηρούδη και Κωνσταντίνο Σκουρλά, «Ενωτική Συνεργασία Ιατρών» με εκπρόσωπο τον Τάκη Γεωργακόπουλο, «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση –ΔΗΠΑΚ με επικεφαλής τον Θεόδωρο Τουλγαρίδη και «Ενιαία Μετωπική Ιατρική Συνεργασία – ΕΜΕΙΣ» που ανήκει στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαζιά.

Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στα γραφεία του Συλλόγου, (Βότση 42. Πάτρα), για την ανάδειξη του νέου 13μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, του Πειθαρχικού Συμβουλίου (προέδρου, αντιπροέδρου και 6 μελών), των δέκα εκπροσώπων του Συλλόγου στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της
Τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Σε ανακοινώσεις τους οι παρατάξεις έχουν καταθέσει τις προτάσεις – θέσεις τους και το στίγμα τους επισημαίνοντας τα εξής:

 

ΔΗΠΙ: «Η μόνη καθαρή ιατρική επιλογή»

Η Δημοκρατική Πρωτοβουλία Ιατρών, που συνυπογράφουν οι Κωνσταντίνος Σκουρλάς και Απόστολος Σωτηρούδης αναφέρει ενόψει των εκλογών της Κυριακής επισημαίνουν: «Την Κυριακή θα ψηφίσεις για ένα Ιατρικό Σύλλογο που θα αγωνίζεται για όλους τους γιατρούς χωρίς να είναι όχημα προσωπικών φιλοδοξιών και κομματικών σκοπιμοτήτων. Θα ψηφίσεις για ένα Ιατρικό Σύλλογο όχι διεκπεραιωτή εγγράφων, αλλά με ουσιαστική συμμετοχή στα ιατρικά δρώμενα. Εμείς, είμαστε η μοναδική ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ακηδεμόνευτη παράταξη. Είναι η μόνη καθαρή Ιατρική επιλογή, πέρα από ανούσια, αντιφατικά και περίεργα χρίσματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για ΙΑΣΥ, παρότι η κ Μαστοράκου πρωτοστάτησε στην ίδρυση της ΠΑΝΔΗΚΙ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αποχωρώντας από την ΔΗΚΙ που είναι η παράταξη της ΝΔ), από προφανείς κομματικές στηρίξεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΣΥ και ΚΚΕ-ΔΗΠΑΚ) και ιδεολογικές αγκυλώσεις (Ριζοσπαστική Αριστερά-ΕΜΕΙΣ).

Επειδή βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, με θεμελιώδης αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, ο ΙΣΠ είναι αναγκαίο να έχει πρόσωπα με διευρυμένους ορίζοντες και πλήρως αφοσιωμένους και δεσμευμένους σ’ αυτόν».

 

 

ΕΜΕΙΣ: «Στηρίζουμε τη Λαϊκή Δημόσια Υγεία»

«Να ακουστεί δυνατά η φωνή των νέων γιατρών, των έντιμων νοσοκομειακών, των ιδιωτών γιατρών της γειτονιάς» είναι το μήνυμα που στέλνει η παράταξη «Ενιαία Μετωπική Ιατρική Συνεργασία – ΕΜΕΙΣ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαζια.

Όπως αναφέρουν: «Οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας διεξάγονται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την πλειοψηφία της κοινωνίας. Η εκτίναξη της ακρίβειας και η καθήλωση των μισθών δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία βρίσκεται στη δίνη της νεοφιλελεύθερης επίθεσης στα δημόσια αγαθά. Παρά την τριετία της πανδημίας που ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσής της ως αναγκαία συνθήκη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, η κυβέρνηση της ΝΔ επιτάχυνε συνειδητά τη διάλυσή της για χάρη του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου. Η Ε.ΜΕ.Ι.Σ. ζητά τη στήριξή σας:

-Για να αποδυναμωθούν οι δύο κυβερνητικές παρατάξεις (Ι.Α.Σ.Υ. – Μαστοράκου και ΔΗ.Π.Ι. – Σωτηρούδης).

-Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην κατεδάφιση του ΕΣΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

-Για να έχουν ισχυρή φωνή οι νέοι γιατροί και νοσοκομειακοί κ.α.

 

 

ΕΣΙ: «Για την αλλαγή των συσχετισμών»

Τα μέλη της «Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών – Ε.Σ.Ι.» με εκπρόσωπο τον Τάκη Γεωργακόπουλο καλούν τους γιατρούς να προσέλθουν στις κάλπες και με την ψήφο τους να συμβάλλουν «στην αλλαγή των συσχετισμών στον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας, ώστε να καταστεί μαχητικός, διεκδικητικός και αποτελεσματικός και να διασφαλίζει την αξιοπρέπεια των γιατρών και για απρόσκοπτη και καθολική πρόσβαση των πολιτών στις Υπηρεσίες Υγείας. Με θέσεις και προτάσεις μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό αύριο για κάθε γιατρό, για σύγχρονη ιατρική εκπαίδευση, προπτυχιακή και μεταπτυχιακή, για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Στον αγώνα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής, ανθρώπινων συνθηκών εργασίας και άσκησης του Ιατρικού Επαγγέλματος, σε θέλουμε δίπλα μας, όχι μόνο ως υποστηρικτή αλλά και ως συμμέτοχο στις αποφάσεις και στην δράση».

 

 

ΔΗΠΑΚ: «Ψήφος ανατροπής και ελπίδας»

Κάλεσμα στους γιατρούς να δώσουν ψήφο ανατροπής και ελπίδας απευθύνει η παράταξη «ΔΗΠΑΚ» του Θεόδωρου Τουλγαρίδη.

«Καλούμε τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε δύναμη ανατροπής με τη μαχητική τους συμμετοχή στους καθημερινούς αγώνες, αλλά και στηρίζοντας και δυναμώνοντας την ΔΗΠΑΚ στις εκλογές 16 Οκτώβρη», αναφέρουν στο μήνυμά τους, ζητώντας επίσης από το σύνολο των ιατρών να καταδικάσουν «την απαράδεκτη στάση της ηγεσίας των ΙΣΠ/ΠΙΣ – ΙΑΣΥ, που φανερά ή συγκαλυμμένα στήριξαν και στηρίζουν τους βασικούς άξονες αυτής της πολιτικής, τους νόμους της αγοράς, που τσακίζουν τα δικαιώματά μας, μην τους επιβραβεύσεις! Απόρριψε τη συναινετική στάση των παρατάξεων ΕΣΙ και ΔΗΠΙ, όπως και την παράταξη ΕΜΕΙΣ, που πορεύεται με τη λογική της «ανάθεσης» και όχι με εκείνη της ανάπτυξης των κοινών αγώνων με τους ασθενείς μας, της συμπόρευσης με το εργατικό λαϊκό κίνημα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement