Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

1.896 γιατροί στις κάλπες- Την Κυριακή οι εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη της διοίκησης της επόμενης θητείας προσέρχεται ο ιατρικός κόσμος της Πάτρας.
Μεθαύριο θα διεξαχθούν οι κάλπες στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών όπου από τα 2.000 εγγεγραμμένα μέλη ταμειακώς εντάξει είναι τα 1.896 μέλη, τα οποία έχουν και δικαίωμα ψήφου.

Πέντε είναι οι συνδυασμοί που θα αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους στην κάλπη, οι: Ιατρική Ανεξάρτητη Συνεργασία με επικεφαλής την Άννα Μαστοράκου, «Δημοκρατική Παράταξη Ιατρών» με εκπροσώπους τους Απόστολο Σωτηρούδη και Κωνσταντίνο Σκουρλά, «Ενωτική Συνεργασία Ιατρών» με εκπρόσωπο τον Τάκη Γεωργακόπουλο, «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση –ΔΗΠΑΚ με επικεφαλής τον Θεόδωρο Τουλγαρίδη και «Ενιαία Μετωπική Ιατρική Συνεργασία – ΕΜΕΙΣ» που ανήκει στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαζιά.

Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στα γραφεία του Συλλόγου, (Βότση 42. Πάτρα), για την ανάδειξη του νέου 13μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, του Πειθαρχικού Συμβουλίου (προέδρου, αντιπροέδρου και 6 μελών), των δέκα εκπροσώπων του Συλλόγου στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της
Τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Σε ανακοινώσεις τους οι παρατάξεις έχουν καταθέσει τις προτάσεις – θέσεις τους και το στίγμα τους επισημαίνοντας τα εξής:

 

ΔΗΠΙ: «Η μόνη καθαρή ιατρική επιλογή»

Η Δημοκρατική Πρωτοβουλία Ιατρών, που συνυπογράφουν οι Κωνσταντίνος Σκουρλάς και Απόστολος Σωτηρούδης αναφέρει ενόψει των εκλογών της Κυριακής επισημαίνουν: «Την Κυριακή θα ψηφίσεις για ένα Ιατρικό Σύλλογο που θα αγωνίζεται για όλους τους γιατρούς χωρίς να είναι όχημα προσωπικών φιλοδοξιών και κομματικών σκοπιμοτήτων. Θα ψηφίσεις για ένα Ιατρικό Σύλλογο όχι διεκπεραιωτή εγγράφων, αλλά με ουσιαστική συμμετοχή στα ιατρικά δρώμενα. Εμείς, είμαστε η μοναδική ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ακηδεμόνευτη παράταξη. Είναι η μόνη καθαρή Ιατρική επιλογή, πέρα από ανούσια, αντιφατικά και περίεργα χρίσματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για ΙΑΣΥ, παρότι η κ Μαστοράκου πρωτοστάτησε στην ίδρυση της ΠΑΝΔΗΚΙ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αποχωρώντας από την ΔΗΚΙ που είναι η παράταξη της ΝΔ), από προφανείς κομματικές στηρίξεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΣΥ και ΚΚΕ-ΔΗΠΑΚ) και ιδεολογικές αγκυλώσεις (Ριζοσπαστική Αριστερά-ΕΜΕΙΣ).

Επειδή βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, με θεμελιώδης αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, ο ΙΣΠ είναι αναγκαίο να έχει πρόσωπα με διευρυμένους ορίζοντες και πλήρως αφοσιωμένους και δεσμευμένους σ’ αυτόν».

 

 

ΕΜΕΙΣ: «Στηρίζουμε τη Λαϊκή Δημόσια Υγεία»

«Να ακουστεί δυνατά η φωνή των νέων γιατρών, των έντιμων νοσοκομειακών, των ιδιωτών γιατρών της γειτονιάς» είναι το μήνυμα που στέλνει η παράταξη «Ενιαία Μετωπική Ιατρική Συνεργασία – ΕΜΕΙΣ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαζια.

Όπως αναφέρουν: «Οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας διεξάγονται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την πλειοψηφία της κοινωνίας. Η εκτίναξη της ακρίβειας και η καθήλωση των μισθών δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία βρίσκεται στη δίνη της νεοφιλελεύθερης επίθεσης στα δημόσια αγαθά. Παρά την τριετία της πανδημίας που ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσής της ως αναγκαία συνθήκη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, η κυβέρνηση της ΝΔ επιτάχυνε συνειδητά τη διάλυσή της για χάρη του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου. Η Ε.ΜΕ.Ι.Σ. ζητά τη στήριξή σας:

-Για να αποδυναμωθούν οι δύο κυβερνητικές παρατάξεις (Ι.Α.Σ.Υ. – Μαστοράκου και ΔΗ.Π.Ι. – Σωτηρούδης).

-Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην κατεδάφιση του ΕΣΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

-Για να έχουν ισχυρή φωνή οι νέοι γιατροί και νοσοκομειακοί κ.α.

 

 

ΕΣΙ: «Για την αλλαγή των συσχετισμών»

Τα μέλη της «Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών – Ε.Σ.Ι.» με εκπρόσωπο τον Τάκη Γεωργακόπουλο καλούν τους γιατρούς να προσέλθουν στις κάλπες και με την ψήφο τους να συμβάλλουν «στην αλλαγή των συσχετισμών στον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας, ώστε να καταστεί μαχητικός, διεκδικητικός και αποτελεσματικός και να διασφαλίζει την αξιοπρέπεια των γιατρών και για απρόσκοπτη και καθολική πρόσβαση των πολιτών στις Υπηρεσίες Υγείας. Με θέσεις και προτάσεις μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό αύριο για κάθε γιατρό, για σύγχρονη ιατρική εκπαίδευση, προπτυχιακή και μεταπτυχιακή, για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Στον αγώνα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής, ανθρώπινων συνθηκών εργασίας και άσκησης του Ιατρικού Επαγγέλματος, σε θέλουμε δίπλα μας, όχι μόνο ως υποστηρικτή αλλά και ως συμμέτοχο στις αποφάσεις και στην δράση».

 

 

ΔΗΠΑΚ: «Ψήφος ανατροπής και ελπίδας»

Κάλεσμα στους γιατρούς να δώσουν ψήφο ανατροπής και ελπίδας απευθύνει η παράταξη «ΔΗΠΑΚ» του Θεόδωρου Τουλγαρίδη.

«Καλούμε τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε δύναμη ανατροπής με τη μαχητική τους συμμετοχή στους καθημερινούς αγώνες, αλλά και στηρίζοντας και δυναμώνοντας την ΔΗΠΑΚ στις εκλογές 16 Οκτώβρη», αναφέρουν στο μήνυμά τους, ζητώντας επίσης από το σύνολο των ιατρών να καταδικάσουν «την απαράδεκτη στάση της ηγεσίας των ΙΣΠ/ΠΙΣ – ΙΑΣΥ, που φανερά ή συγκαλυμμένα στήριξαν και στηρίζουν τους βασικούς άξονες αυτής της πολιτικής, τους νόμους της αγοράς, που τσακίζουν τα δικαιώματά μας, μην τους επιβραβεύσεις! Απόρριψε τη συναινετική στάση των παρατάξεων ΕΣΙ και ΔΗΠΙ, όπως και την παράταξη ΕΜΕΙΣ, που πορεύεται με τη λογική της «ανάθεσης» και όχι με εκείνη της ανάπτυξης των κοινών αγώνων με τους ασθενείς μας, της συμπόρευσης με το εργατικό λαϊκό κίνημα».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Εφυγε” από την ζωή ένας από τους πιο γνωστούς κρεοπώλες της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Εφυγε” από την ζωή σε ηλικία 87 ετών, ένας από τους πιο γνωστούς κρεοπώλες στην Πάτρα ο Παναγιώτης Μιχαλάτος. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα.

 

Τον αγαπημένο μας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  ΓΕΡ.
ΜΙΧΑΛΑΤΟ
Συνταξιούχος Κρεοπώλης
ΕΤΩΝ  87
Κηδεύομε την Πέμπτη 30-03-2023 και ώρα 2.30 μ.μ.
τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξωτίσσης Πατρών.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ :
Γεράσιμος Μιχαλάτος, Ελένη & Θωμάς Παπαγεωργίου, Διονύσιος & Σωτηρία Μιχαλάτου, Ευθύμιος & Αμαλία Μιχαλάτου, Μάριος & Χριστίνα Μιχαλάτου

ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ  ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ    ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ  ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΕΚΑΜ ΚΑΙ ΟΠΚΕ ΠΑΤΡΑΣ: Συνέλαβαν τον διαβόητο ληστή των «αδελφών Ντάλτον»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ειδικευόμενος σε ληστείες τραπεζών και χρηματαποστολών είναι ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε χθες, Τετάρτη 29/03/2023, τα χαράματα στην Ηλεία από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηλιδας, με την συνδρομή τεσσάρων ομάδων ΕΚΑΜ από Αθήνα και ισάριθμων ΟΠΚΕ από Αχαΐα και Ηλεία.

Εγινε τεράστια επιχείρηση, γεγονός που φανερώνει και τον βαθμό της σπουδαιότητάς της, αφού οι ληστές ήταν έτοιμοι να «χτυπήσουν» – πιθανότατα – την χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ Πύργου.

Ο 53χρονος «εγκέφαλος» ΧΛ., με μακρά διαδρομή στην παρανομία, έχει καταδικασθεί για ληστείες άλλων χρηματαποστολών, ενώ έχει ανταλλάξει και πυροβολισμούς με αστυνομικούς, για ν’ αποφύγει την καταδίωξή του, στην Καλαμάτα και στην Ηλιούπολη.

Ο εν λόγω αδίστακτος συνελήφθη, κυριολεκτικά… κοιμώμενος, σε δωμάτιο στα Καβάσιλα της Ηλείας (το οποίο είχε νοικιάσει πριν μία εβδομάδα) με φίλη του και αιφνιδιάστηκαν πριν προλάβουν ν’ αντιδράσουν.

Το ίδιο, ταυτόχρονα, και δύο Αλβανοί – συνεργοί του, που επίσης συνελήφθησαν στα Δουνέικα, εκεί που όπως φαίνεται κατάστρωναν το σχέδιό τους.

Ο 53χρονος κατάγεται από την περιοχή της Αμαλιάδας και ξέρει όλα τα κατατόπια. Εχει άλλα 4 αδέλφια, από τα οποία τα 3 έχουν συμμετάσχει σε παράνομες δράσεις και η ΕΛΑΣ τούς έχει χαρακτηρίσει ως τους πιο επικίνδυνους «αδελφούς Ντάλτον» του ελληνικού εγκλήματος. Την περασμένη 15ετία σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος της συμμορίας (που είχε κι άλλα μέλη) για αρκετές ληστείες.

Ειδικότερα, στην περιοχή μας είναι καταγεγραμμένες τέτοιες στην Πάτρα όπου είχαν αρπάξει 493.000 ευρώ από τράπεζα το 2011, στην Κυλλήνη, στο Αγρίνιο, στην Πρέβεζα, στην Καλαμάτα κ.ά.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 2 έως 17, στη Θράκη από 0 έως 14, στη Θεσσαλία από 4 έως 19, στην Ήπειρο από 0 έως 17, στη Στερεά από 2 έως 19, στην Πελοπόννησο από 0 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 16, στις Κυκλάδες από 5 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 7 έως 16 και στην Κρήτη από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ σταδιακά όμως έως το βράδυ θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το πρωί θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης ενώ από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματά του όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη και στη Θράκη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 19 και κατά τόπους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στην περιοχή του Καστελλόριζου έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-03-2023
Λίγες νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-04-2023
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, στην ανατολική νησιωτική χώρα και πρόσκαιρα το απόγευμα στα βόρεια.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 02-04-2023
Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα αξιόλογη μεταβολή.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα