Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Γυναίκα

Back to office: Τα 7 κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από τη workwear γκαρνταρόμπα της σεζόν

Δημοσιεύθηκε

στις

Μήπως έφτασε η ώρα να ανανεώσετε τη workwear ντουλάπα σας; Ο πιο ασφαλής τρόπος για να το κάνετε αυτό, είναι επενδύοντας σε διαχρονικά και πάνω απ’ όλα πρακτικά κομμάτια (γιατί καμία από εμάς δεν έχει χρόνο για χάσιμο, ειδικά τα πρωινά). Μετά την καραντίνα το officewear, ομολογουμένως άλλαξε. Έγινε πιο χαλαρό και συμβατό με την γεμάτη υποχρεώσεις καθημερινότητα. Οι γραμμές έγιναν πιο φαρδιές και τα σχέδια απέκτησαν πιο casual χαρακτήρα, ενώ στο παιχνίδι μπήκαν δυναμικά οι ανδρόγυνες λεπτομέρειες (καιρός ήταν).

Σε μια καθημερινότητα όπου το ένα επαγγελματικό ραντεβού διαδέχεται το άλλο και οι εξωτερικές δουλειές δεν σταματούν ποτέ, η δημιουργία μιας capsule workwear γκαρνταρόμπας μπορεί ν’ αποδειχθεί σωτήρια. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 7 βασικά κομμάτια του σύγχρονου office στυλ. Από τη μία είναι σοφιστικέ και διαχρονικά κι από την άλλη είναι casual και χαρίζουν εξασφαλισμένη άνεση.

Το διαχρονικό πουκάμισο

Είναι οριακά αδύνατο να δημιουργήσετε μια workwear γκαρνταρόμπα χωρίς να συμπεριλάβατε τουλάχιστον ένα oversized πουκάμισο. Προτιμήστε σχέδια που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και φορέστε τα με wide-leg παντελόνια και sneakers ή μίνι φούστες σε Α-γραμμή και καουμπόικες μπότες.

 

Το μίντι φόρεμα

Διαχρονικό και κομψό, το μίντι φόρεμα χαρίζει στυλ και γοητεία σε κάθε εμφάνιση. Για τα office looks, αναζητήστε σχέδια από πολυτελή υφάσματα με διακριτικές και κομψές λεπτομέρειες. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο στυλ σας και συνδυάστε το με mules ή μοκασίνια και μερικά διακριτικά κοσμήματα για το τέλειο μείγμα διακριτικής κομψότητας.

 

Η ευέλικτη φούστα

Από την εποχή της Marilyn Monroe και της Jackie Kennedy μέχρι σήμερα, οι μίντι φούστες θεωρούνται ένα από τα πιο ευέλικτα και κολακευτικά ρούχα κάθε γυναικείας γκαρνταρόμπας. Έχουν το τέλειο μήκος και μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε περίσταση, από το γραφείο μέχρι τις βόλτες του Σαββατοκύριακου.

 

Μια καμπαρντίνα

Όταν σκεφτόμαστε τα κομμάτια που συνθέτουν τη στολή εργασίας της φθινοπωρινής και χειμερινής σεζόν, ποτέ δεν παραλείπουμε την καμπαρντίνα. Πέρα από το κλασικό σχέδιο σε μπεζ απόχρωση, η φετινή σεζόν αποτελεί μια ευκαιρία να εξετάσουμε κι άλλες επιλογές και να πειραματιστούμε περισσότερο με τα διάφορα στυλ που προσφέρει η αγορά.

 

Το wide-leg παντελόνι

Αν είναι να επενδύσετε σε ένα νέο workwear staple αυτή τη σεζόν, ας είναι ένα νέο wide-leg παντελόνι. Το μόνο σίγουρο με αυτό το πασπαρτού κομμάτι είναι πως ποτέ δεν μπορούμε να έχουμε αρκετά. Η ικανότητά τους να ταιριάζουν εξίσου καλά με sneakers, γόβες, μπότες και μπαλαρίνες, τα καθιστά ένα από τα πιο ευέλικτα κομμάτια της workwear γκαρνταρόμπας.

 

Μια πρακτική tote τσάντα

Όσο κι αν αγαπάμε τις baguette τσάντες που αναδείχθηκαν σε cult αξεσουάρ των ’90s, χάρη στην Carrie Bradshaw, στην καθημερινότητά μας προτιμάμε να εφαρμόζουμε τον κανόνα: the bigger the better. Γι’ αυτό προτιμάμε τις oversized tote τσάντες, οι οποίες χωράνε τα πάντα, από λάπτοπ μέχρι νεσεσέρ και φακέλους γεμάτους έγγραφα.

 

Οι ladylike γόβες

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο αξεσουάρ που να αναβαθμίζει τα καθημερινά office looks όσο ένα ζευγάρι ladylike γόβες. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο συνδυασμό slingback γόβες με χαμηλό τακούνι μαζί με παντελόνι σε φαρδιά γραμμή; Ένα ταίριασμα που έχει επιβεβαιώσει την αξία του ουκ ολίγες φορές μέσα στα χρόνια. Είναι εύκολο, σοφιστικέ και πάνω απ’ όλα άνετο.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement