Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Γυναίκα

Ξεχάστε τις μίνι φούστες, αυτό είναι το νέο στυλ που βλέπουμε παντού

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 2023 είναι η χρονιά της ντένιμ φούστας. Φέτος θα φορεθεί πιο πολύ από ποτέ. Τα τζιν συνεχίζουν να έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας – σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι το πιο εμβληματικό τζιν του κόσμου (aka το 501 της Levi’s) έγινε 150 χρονών και αν δεν έχετε ήδη ένα στη συλλογή σας μάλλον ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε τα vintage καταστήματα της γειτονιάς σας.

Επιστροφή στον πρωταγωνιστή αυτού του άρθρου. Προφανώς η ντένιμ φούστα δεν αποτελεί καινούρια ανακάλυψη. Τη φορούσαν στα 90s και τα 00s, όμως για αρκετά χρόνια είχε χάσει τη δυναμική της. Όλα άλλαξαν τις τελευταίες σεζόν, συγκεκριμένα από το 2020, οπότε πλέον έχουμε να κάνουμε με ένα ρούχο που έχει γίνει viral στο TikTok και έχει προστεθεί στην ντουλάπα των πιο δημοφιλών φασιονίστα.

Οι μακριές ντένιμ φούστες (και οι μάξι φούστες γενικά) είναι και πάλι cool. Η μόδα κάνει κύκλους, όλοι το ξέρουν αυτό, οπότε ήταν απλά θέμα χρόνου να δούμε την επιστροφή τους. Οι τζιν φούστες που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας στις πασαρέλες ήταν μάξι -επί το πλείστον-, τολμηρέςάνετεςfashion forward και ενίοτε χαμηλοκάβαλες. Στον Maison Margiela γέμισαν τρύπες, στον Balenciaga απέκτησαν ένα μεγάλο σκίσιμο στο μπροστινό μέρος, στον Altuzarra υιοθέτησαν ένα πιο grunge στυλ και στη Fendi γέμισαν με το λογότυπο του brand και φορέθηκαν ανάποδα (μπρος-πίσω).

Balenciaga
MM6
Altuzarra
Fendi

Η μόδα απομακρύνεται από τις σούπερ μίνι φούστες και εστιάζει στις μάξι και μίντι ντένιμ, οι οποίες επαναπροσδιορίζονται και ξεφεύγουν από το κλασικό καλούπι των 90s. Τα σχέδια που μας απασχολούν τώρα είναι πιο σικ και αγκαλιάζουν περισσότερο τη σιλουέτα. Μια ματιά στις εμφανίσεις των street stylers αρκεί για να δούμε ότι έχουν ξεπηδήσει από τις πασαρέλες και έχουν καταλάβει ήδη τους δρόμους.

Σε αντίθεση με τις μίνι, είναι πολύ πιο ευέλικτες και ως εκ τούτου μπαίνουν στη λίστα με τις έξυπνες αγορές που φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Οι Σκανδιναβές τις συνδυάζουν με ογκώδη πλεκτά, funky κάλτσες και «άσχημα» sneakers. Eνώ οι Παριζιάνες ακολουθούν μια πιο σοφιστικέ αισθητική, επιλέγοντας πουά καλσόν, βελούδινες μπαλαρίνες, broderie anglaise πουκάμισα και κασμιρένια cardigan.

Μη χάνετε χρόνο – επενδύστε σε μία ντένιμ φούστα και αναβαθμίστε στιγμιαία το ανοιξιάτικο στυλ σας. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας.

Max Mara ντένιμ φούστα με ζώνη
& Other Stories ντένιμ μίντι φούστα με σκίσιμο
Mango Μακριά ντένιμ φούστα
Loewe ασύμμετρη ντένιμ φούστα
Μiu Miu ντένιμ φούστα σε Α-γραμμή
SEA/ Lace-up ντένιμ φούστα
Dior ντένιμ φούστα σε Α-γραμμή με λεπτομέρεια με δαντέλα


Ροή ειδήσεων

Advertisement