Γυναίκα
Μπακαλιάρος με λαχανικά στη γάστρα
Δημοσιεύθηκε
1 έτος πρνστις
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό μπακαλιάρο παστό, σε μεγάλα κομμάτια
25 πάτατες baby, κομμένες στη μέση
2 μεγάλα καρότα, σε κομμάτια 3εκ.
4 μπαστούνια σέλερι, σε κομμάτια 3εκ.
3 φλιτζάνια ντοματίνια ολόκληρα
30 κρεμμυδάκια πέρλες ολόκληρα
¾ φλιτζανιού ελιές μαύρες ολόκληρες, χωρίς κουκούτσι
1½ φλιτζάνα ντομάτα κονκασέ
2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
2 κουτ. σούπας κάππαρη
4 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο
6-7 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο για 24 ώρες. Συγκεκριμένα βάζετε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ με νερό, το οποίο αλλάζετε ανά 6 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά. Σε μία γάστρα βάζετε τη μισή ποσότητα από τα ψιλοκομμένα λαχανικά, από πάνω βάζετε τον μπακαλιάρο και τέλος τα υπόλοιπα λαχανικά, έτσι ώστε να τον σκεπάσουν. Μαγειρεύετε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες.
Σχετικά θέματα
Ψαρόσουπα με λαχανικά και ρύζι
ΠΑΤΡΑ: Αλλάζουν «ταυτότητα» σε πατάτες και ντομάτες – Εξαπατούν τους καταναλωτές οι επιτήδειοι
Ακρίβεια: Στο «μικροσκόπιο» φρούτα και λαχανικά
Απαισιόδοξοι οι εκπρόσωποι Καταναλωτών-Αυξητική αναμένεται η πορεία των τιμών στα τρόφιμα
Κοτόπουλο κρασάτο στη γάστρα με λαχανικά και πορτοκάλι
Γίγαντες στη γάστρα με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς