Connect with us

Εκκλησιαστικά

ΠΑΤΡΑ: Γιορτάζει ο ιερός ναός του Αγ. Δημητρίου στην Άνω Πόλη

Published

on

Τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη τιμά και εορτάζει η εκκλησία μας την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 και όπως κάθε χρόνο ο εορτασμός θα ξεκινήσει από την παραμονή με επίκεντρο όπως είναι φυσικό, τον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου κάτω από την οδό Γερμανού στην άνω πόλη.

Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 στις 6.30 το απόγευμα σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο ενώ στην ιερά αγρυπνία στις 10 το βράδυ θα λειτουργήσει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής, την Τετάρτη 26/10/2022 το πρωί στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Θα ακολουθήσει το απόγευμα στις 6 μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση όπου θα προεξάρχει ο αιδεσιμολογιότατος πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Μασσαράς, εφημέριος του ιερού ναού Αγ. Σοφίας Πατρών. Θα γίνει και μικρά λιτανεία της εικόνας του αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στους γύρω δρόμους.

Τέλος την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 θα τελεστεί Θεία λειτουργία τιμώντας τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Νέστορος, εικόνα του οποίου φυλάσσεται στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου στην άνω πόλη.

Να προσθέσουμε πως την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 το πρωί θα τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον επίσης πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Προαστίου Πατρών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement