Connect with us

Εκκλησιαστικά

Άγιος Δημήτριος-Προσκύνημα στη Χάρη Του-Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος θα τελέσει την πανηγυρική θεία λειτουργία 

Published

on

Την εορτή του Ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου τιμά σήμερα η Εκκλησία μας. Στην Πάτρα επίκεντρο των εκδηλώσεων αποτελεί ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στην Άνω Πόλη Πατρών όπου σήμερα το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και ιερά παράκληση στην οποία θα ομιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Μασσαράς, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών ενώ στις 7:30 μ.μ. θα γίνει λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου και ιερών λειψάνων πέριξ των δρόμων του Ιερού Ναού.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ενώ στις 10 το βράδυ μικρή αγρυπνία στην οποία μίλησε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Πατρών, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας, Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, παρουσία αρκετών πιστών.
Αύριο (από 7-10 π.μ.) τιμάται η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος όπου θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία θα ομιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πατρών.

ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ Ο ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ

Στην Πάτρα πανηγυρίζει επίσης ο φερώνυμος ναός Προαστίου όου σήμερα την πανηγυρική θεία λειτουργία θα τελέσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ενώ χθες το απόγευμα τον εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος.
Με λαμπρότητα γιορτάζουν σήμερα οι φερώνυμοι Ναοί στη Βούντενη, στην Άρλα, στου Πέττα, στο Χαΐκάλη, στο Ίσωμα, στον Λόγγο κ.α.

ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Επίσης, ο Άγιος Δημήτριος είναι πολιούχος της Ναυπάκτου, όπου σήμερα θα τελεστεί όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιεροθέου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement