Connect with us

Μαγειρική

Τούρτα tiramisu     

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη βάση

2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ

1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο κρύο

2 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 σφηνάκι γλυκό κρασί Μασάλα ή Vinsanto ή κονιάκ

Για την κρέμα και τη διακόσμηση

500γρ. τυρί μασκαρπόνε

250ml κρέμα γάλακτος

3 αβγά

½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 σφηνάκι γλυκό κρασί Μασάλα ή Vinsanto

Κακάο

Εκτέλεση:

Βάζετε σε μικρό σκεύος τη ζάχαρη με τρεις κουταλιές της σούπας νερό να βράσει το σιρόπι, ανακατεύοντας ελαφρά να λιώσει η ζάχαρη. Βάζετε και τα αβγά να χτυπηθούν στο μίξερ και, αφού το σιρόπι πάρει μια δυο βράσεις, το ρίχνετε πάνω από τα αβγά σαν κορδόνι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει άσπρο και αφράτο. Προσθέτετε το μασκαρπόνε, συνεχίζοντας το χτύπημα να αφρατέψει καλά το μίγμα. Προς το τέλος προσθέτετε και το γλυκό κρασί και χτυπάτε λίγο ακόμα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και μετά την ενσωματώνετε στο μίγμα των αβγών. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο να πήξει ελαφρά. Aνακατεύετε τον καφέ με τη ζάχαρη και το γλυκό κρασί και βουτάτε ένα-ένα τα μπισκότα, τα τινάζετε και κάνετε μια πρώτη στρώση στο σκεύος σερβιρίσματος. Αδειάζετε από πάνω τη μισή κρέμα, κάνετε μια δεύτερη στρώση με μουσκεμένα μπισκότα και τα σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε το τιραμισού στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Πριν το σερβίρετε σε μία πιατέλα, το πασπαλίζετε με κακάο, το οποίο ρίχνετε σαν βροχή από σουρωτήρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement