Connect with us

Μαγειρική

   Νιόκι με σπανάκι και ροκφόρ     

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. νιόκι

150 γρ. σπανάκι , ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)

100 γρ. ροκφόρ, κομμένα σε κομμάτια

200 ml κρέμα γάλακτος

πράσινη σαλάτα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Μαγειρεύετε τα νιόκι σε μία μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3΄-4΄. Τα αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε το ίδιο νερό για να βράσετε το σπανάκι για 5΄. Στραγγίζετε καλά σε ένα σουρωτήρι, ρίχνετε το σπανάκι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ανακατεύετε με το τυρί και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τα νιόκι, ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε όλα μας τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ψήνετε στο γκριλ σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Συνοδεύετε ιδανικά με την πράσινη σαλάτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement