Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Τεχνολογία

Μηνιαία συνδρομή στο Twitter Blue ανακοίνωσε ο Μασκ

Δημοσιεύθηκε

στις

O Ελον Μασκ σπεύδει να αλλάξει το Twitter ανακοινώνοντας ότι θα παρέχει την υπηρεσία πιστοποίησης χρηστών αντί 8 δολαρίων σε μηνιαία βάση. Ο μεγιστάνας είχε προειδοποιήσει τους υπαλλήλους που ασχολούνταν με το θέμα πως εάν δεν έβρισκαν μια σχετική φόρμουλα για να παρέχει το κοινωνικό δίκτυο αυτήν την υπηρεσία με καταληκτική ημερομηνία την 7η Νοεμβρίου, θα τους απέλυε.

Τελικώς αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό πως η προνομιούχος έκδοση του Twitter, το Twitter Blue, θα τους προσφέρει αντί 8 δολαρίων μία ένδειξη επαλήθευσης για όσους καταβάλλουν το ποσόν αυτό. Συν τοις άλλοις, ανέφερε ότι όσοι πληρώνουν τη συνδρομή των 8 δολαρίων θα έχουν και προτεραιότητα στη λήψη απαντήσεων, αναφορών και στην αναζήτηση στο Twitter, καθώς επίσης θα λαμβάνουν τις μισές διαφημίσεις. Θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα να παρακάμπτουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες στις οποίες η πρόσβαση απαιτεί συνδρομή, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του Twitter.

Ο Ελον Μασκ είπε ότι το Twitter θα χρησιμοποιήσει τη ροή εσόδων για να ανταμείψει τους δημιουργούς περιεχομένου. Επί του παρόντος, οι επαληθευμένοι χρήστες δεν πληρώνουν τίποτα για τις ενδείξεις επαλήθευσής τους. Το Twitter τις εφαρμόζει με μη αυτόματο τρόπο σε χρήστες υψηλού προφίλ και δημόσια πρόσωπα, έτσι ώστε το κοινό να γνωρίζει ότι τα μηνύματα προέρχονται από νόμιμη πηγή. Παλαιότερα δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν πως όσοι δεν καταβάλουν το ανάλογο τίμημα θα απολέσουν τις ενδείξεις επαλήθευσης, αλλά ο νέος ιδιοκτήτης δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την πληροφορία αυτή.

Αξίζει να αναφερθεί πως η προνομιούχος υπηρεσία Twitter Blue υπήρχε πριν αναλάβει την εταιρεία ο Ελον Μασκ και λειτουργούσε ξεχωριστά από το σύστημα επαλήθευσης της εταιρείας. Επί του παρόντος κοστίζει 4,99 δολάρια τον μήνα και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται τα σχόλια/tweets τους, να τα οργανώνουν με φακέλους σελιδοδεικτών και να αλλάζουν την εμφάνιση και τον σχεδιασμό του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του εικονιδίου της εφαρμογής.

Tέλος, ο νέος ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου βρίσκεται σε συζητήσεις με έμπιστους συνεργάτες και επενδυτές για να χαράξει τη νέα στρατηγική του και να εντοπίσει τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλό του.

BLOOMBERG


Ροή ειδήσεων

Advertisement