Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Τεχνολογία

Ο Ίλον Μασκ σχεδιάζει 3.700 απολύσεις στο Twitter

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναστάτωση επικρατεί στο Twitter μετά από την εξαγορά των 44 δισ. ευρώ του κολοσσού κοινωνικής δικτύωσης, με το Bloomberg να «πυροδοτεί» σήμερα νέα ανησυχία μεταδίδοντας ότι ο Ίλον Μασκ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 3.700 απολύσεις.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, που επικαλείται πηγές με γνώση των επόμενων κινήσεων του δισεκατομμυριούχου, αναφέρει πως οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν αναμένεται να ενημερωθούν την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, o νέος ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου αναμένεται να αντιστρέψει την πολιτική τηλεργασίας και να απαιτήσει από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν τα γραφεία.

Ωστόσο, ενδεχομένως να υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις σε αυτό το γενικό κανόνα.

Ο Μασκ και η ομάδα των συμβούλων του «ζυγίζουν» εδώ και καιρό τα σενάρια για τις περικοπές σε προσωπικό αλλά και την αλλαγή πολιτικών στο Twitter, που έχει ως έδρα του το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί το ποσό που θα λάβουν ως αποζημίωση οι εργαζόμενοι.

Εκπρόσωπος του Twitter δεν απάντησε σε ερώτημα του Bloomberg για τις περικοπές του προσωπικού.

Ο Μασκ βρίσκεται υπό πίεση το τελευταίο διάστημα, αναζητώντας τρόπους να περιορίσει το κόστος λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου.

Υποστηρίζει δε, πως το αντίτιμο που πλήρωσε για την απόκτησή του ήταν μεγαλύτερο από αυτό που έπρεπε.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας αναμένουν από την αρχή του σήριαλ για την εξαγορά του κολοσσού ότι θα έρθουν απολύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος προχώρησε στην διάλυση του διοικητικού συμβουλίου του Twitter , ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα αναλάβει ο ίδιος τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Bloomberg


Ροή ειδήσεων

Advertisement