Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έβαλε… τελεία και παύλα-Μαζί με την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Ν. Παπαδημάτος ανακοίνωσε και την αποχώρησή του από την πολιτική

Published

on

THΣ ΜΑΡΙΑΣ Σ. ΟΡΦΑΝΟΥ

Μετά από 48 χρόνια ενεργούς πολιτικής παρουσίας ο Νίκος Παπαδημάτος αποφάσισε να βάλει οριστικά «τελεία και παύλα» σ’ αυτό το οδοιπορικό της ενασχόλησής του με τα κοινά, στο οποίο ο ίδιος προσέδωσε θετικό πρόσημο. Την απόφασή του για την οριστική αποχώρησή του από την πολιτική ανακοίνωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υποβάλλοντας παράλληλα και την παραίτησή του από το Σώμα.

«Μετά από 48 χρόνια πολιτικής πορείας και ενασχόλησης με τα κοινά βάζω μία τελεία και παύλα σε αυτό το οδοιπορικό το οποίο κλείνει για μένα με θετικό πρόσημο. Θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με τα κοινά, ώστε να μην βρίσκουν ζωτικό χώρο εκείνοι που είναι του «τίποτα». Όπως είναι γνωστό νέος επικεφαλής στη δημοτική μας παράταξη εξελέγη ο Κώστας Σβόλης.

Όσον αφορά στην παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο αν στεναχώρησα μερικούς δεν θα ζητήσω συγγνώμη, γιατί δεν ήταν επί προσωπικού, αλλά εξαιτίας των διαδικασιών.

Εύχομαι το Δημοτικό μας Συμβούλιο να συνεχίσει να είναι ωφέλιμο στην πόλη και ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για τη συνύπαρξη και τη συνεργασία», ανέφερε ενώ απευθυνόμενος ειδικά στον Δήμαρχο διεμήνυσε πως «κύριε Πελετίδη θέλω να γνωρίζετε πως μπορεί να αποχωρώ όμως στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα κάνω ότι μπορώ για να μην είστε εκ νέου Δήμαρχος, γιατί πάτε την πόλη μας πίσω».

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδημάτος προκειμένου να μην δημιουργηθούν παρερμηνείες ξεκαθάρισε πως η αποχώρησή του δεν αφορά λόγους υγείας, ούτε είναι αποτέλεσμα άσκησης πίεσης από πρόσωπα ή άλλους παράγοντες.

ΕΞΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι εξήραν την προσφορά, τη στάση και την προσωπικότητά του κ. Παπαδημάτου.

Ο Γρ. Αλεξόπουλος ανέφερε «θα λείψουν από το Δημοτικό Συμβούλιο φωνές όπως αυτή του Νίκου Παπαδημάτου, ο οποίος υπηρέτησε το Σώμα με κανόνες ευπρέπειας και αξιοπρέπειας. Τον ευχαριστώ για την παρουσία του, αν και βρισκόμαστε σε διαφορετικές παρατάξεις. Του εύχομαι καλό υπόλοιπο».

Ο Ν. Νικολόπουλος ευχήθηκε στον κ. Παπαδημάτο «καλή δύναμη και να καταφέρει ότι επιθυμεί», ενώ ο Γ. Ρώρος ανέφερε πως «δεν γνώριζα προσωπικά τον Νίκο Παπαδημάτο, όμως στην κοινή μας παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο διαπίστωσα πως είναι σκληρός πατρινολάτρης, κάνοντας πολλές φορές υπερβάσεις. Δεν νομίζω ότι ο Νίκος θα αποσυρθεί, αλλά πως θα παραμείνει ενεργός πολίτης».
Ο Π. Ψωμάς ανέφερε πως «ο Νίκος Παπαδημάτος κόσμησε το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ενώ η πολιτική του εμπειρία ήταν πολύτιμη. Με ήθος, εντιμότητα και πολιτικό λόγο ουσίας ήταν ανοικτός στις συνεργασίες και αυτό είναι μία προίκα που αφήνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και όλες εκείνες οι στιγμές που άφησε στην άκρη τον κομματικό μανδύα και λειτούργησε ως γνήσιος δημοτικός σύμβουλος».
Ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος δήλωσε «σε ευχαριστούμε γιατί τίμησες με την παρουσία σου το Δημοτικό Συμβούλιο και απέδειξες ότι θέτεις τα συμφέροντα της πόλης πάνω από τις κομματικές γραμμές. Αυτή τη στάση αφήνεις παρακαταθήκη και ελπίζουμε η έγκαιρη αποχώρησή σου που φέρνει ανανέωση στην παράταξή σου να παραδειγματίσει και όλους άλλους έχουν σκοπό να κάνουν αλλαγές».
Ο Χρ. Πατούχας μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του για καλή συνέχεια και ευχήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεχίσει με σύνεση και σοβαρότητα, ενώ ο Αντώνης Κουνάβης είπε «ο Νίκος Παπαδημάτος ήταν η ευχάριστη έκπληξη μέσα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο. Χρειάζεται θάρρος και ψυχή σ’ έναν πολιτικό για να πει το αντίο στα κοινά και μάλιστα, μετά από μία τόσο μακρά και ουσιαστική διαδρομή. Για εμάς θα είναι παρών με τις συμβουλές του. Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ. Σβόλη».
Για τον Ν. Παπαδημάτο μίλησε και η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Σολωμού λέγοντας «αισθάνομαι χαρά και τιμή για τα χρόνια που βρεθήκαμε μαζί με τον Νίκο Παπαδημάτο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θέλω να εξάρω το ήθος, τη συνετή του πορεία και την αξιοπρεπή του στάση. Έβαλε το καλό της πόλης πάνω από τα πολιτικά του πιστεύω».
Τελευταίος μίλησε ο Δήμαρχος, Κ. Πελετίδης εστιάζοντας στα όσα τον χωρίζουν με τον Νίκο Παπαδημάτο πολιτικά, ενώ σε προσωπικό επίπεδο του ευχήθηκε υγεία και καλή δύναμη.
Κλείνοντας, ο νέος επικεφαλής της παράταξης, Κώστας Σβόλης ανέφερες πως «αυτή η στιγμή είναι ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη για εμένα. Τον Νίκο Παπαδημάτο τον γνώρισα το 2019 απ’ όταν συμπορευτήκαμε σε αυτή την προσπάθεια και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έναν πολιτικό με ήθος, εντιμότητα και σοφία. Αναλαμβάνω ένα βαρύ φορτίο όμως πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε άπαντες για να πάμε την πόλη μας μπροστά».

Mαρία Ορφανού

Ροή ειδήσεων

Advertisement