Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αυξήθηκαν οι κατηγορίες για ρευματοκλοπή – Δικαίωση των πολιτών

Published

on

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι υποθέσεις μηνύσεων του ΔΕΔΔΗΕ κατά πολιτών για ρευματοκλοπή. Ο πάροχος ζητά ταυτόχρονα αποζημίωση για ηθική βλάβη. Ωστόσο, αρκετές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, δικαιώνουν τους πολίτες.

Συγκεκριμένα από το Ειρηνοδικείο Πατρών εκδόθηκαν αποφάσεις που δικαίωσαν πολίτες σε αγωγή της ΔΕΔΔΗΕ, κρίνοντας πως δεν αποδείχθηκε από κανένα έγγραφο η ρευματοκλοπή και η χρέωση του ποσού που διεκδικεί η ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως μας λέει ο δικηγόρος Άκης Βαβαρούτας , «αυτές τις ημέρες εκδόθηκε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων από το Πρωτοδικείο Πατρών, όπου πολίτης κατάφερε να αποδείξει πως δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία από την ΔΕΔΔΗΕ για την βεβαίωση της ρευματοκλοπής και την χρέωση ποσού 10.000 ευρώ σε αυτόν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η απόφαση του πρωτοδικείου να απαγορεύσει στην ΔΕΔΔΗΕ να προβεί σε διακοπή της ρευματοδότησης στον πελάτη μας. Αυτός πλέον θα στραφεί δικαστικά, διεκδικώντας να κριθεί πως δεν οφείλει κανένα χρηματικό ποσό αλλά και να διεκδικήσει αποζημίωση για την ταλαιπωρία του.»

Ο κ. Βαβαρούτας συνεχίζει λέγοντας: «Δεν θα πρέπει οι πολίτες να θεωρούνται εκ προοιμίου κλέφτες ηλεκτρικής ενέργειας όπως θέλει να τους παρουσιάσει η ΔΕΔΔΗΕ. Σε μια εποχή με υπέρογκες χρεώσεις και σοβαρά οικονομικά θέματα, όταν υπάρχει κατηγορία θα πρέπει να τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες από την ΔΕΔΔΗΕ. Και από όσο φαίνεται πλέον τα Δικαστήρια μπορούν να αξιολογούν σωστά το αποδεικτικό υλικό και να  δικαιώνουν τους πολίτες.

 

ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΙΜΗ… 8 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Κάθε δικάσιμη μέρα, 7 με 8 άνθρωποι κάθονται στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ρευματοκλοπή. Το φαινόμενο έχει ήδη λάβει μεγάλες διαστάσεις. Αν κάποιος έχει πληρώσει και έχει κάνει διακανομισμό… την «γλιτώνει» προσωρινά αφού η υπόθεσή του αναβάλλεται μέχρι… την τελευταία δόση! Αν όμως δεν έχει πληρώσει ή δεν έχει «διακανονίσει»… πέφτει «καμπάνα» μέχρι και 1 έτος φυλάκισης! Σε πολλές περιπτώσεις η ΔΕΔΔΗΕ κάνει και αγωγές. Για οφειλές. Και τότε το ποσό είναι … 5.000 ευρώ συν τα οφειλόμενα. Δεκάδες καταναλωτές είναι σε απόγνωση. Όμως αυτό που συμβαίνει στην περίπτωση των ρευματοκλοπών είναι πραγματικά αξιοπερίεργο! Δεκάδες έχουν «συρθεί» στα Δικαστήρια, κάποιοι έχουν καταδικαστεί αλλά ποτέ και κανείς δεν «ονομάζει» τον «δράστη της ρευματοκλοπής»!

Να θυμίσουμε πως στην Πάτρα, η πιο πρόσφατη δικαίωση σε κατηγορία για ρευματοκλοπή, έγινε πριν μερικές ημέρες, όταν γυναίκα ψέκασε τον μετρητή του ηλεκτρικού ρεύματος με εντομοκτόνο για να εξολοθρεύσει μια σφηκοφωλιά και βρέθηκε κατηγορούμενη για ρευματοκλοπή κατ’ εξακολούθηση, ενώ της ζητείτο το ποσό των 10.000 ευρώ.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement