Connect with us

Διεθνή

Τζεφ Μπέζος: «Μην αγοράζετε τίποτα -Κρατήστε τα μετρητά»

Published

on

Έκπληκτοι έμειναν όσοι άκουσαν τον μεγιστάνα του ηλεκτρονικού εμπορίου Τζεφ Μπέζος να προειδοποιεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κάνουν ακριβές αγορές ενόψει της Black Friday και των Χριστουγέννων. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για δήλωση, την οποία κανένας δεν περίμενε να ακούσει από το στόμα του ιδρυτή της Amazon.

«Αν είστε ιδιώτης και σκέφτεστε να αγοράσετε μια μεγάλη τηλεόραση, ίσως να το καθυστερήσετε, να κρατήσετε τα μετρητά, να δείτε τι θα συμβεί στο μέλλον. Το ίδιο πράγμα θα σας πω και για ένα ψυγείο, ένα νέο αυτοκίνητο, οτιδήποτε άλλο. Απλά αφαιρέστε το ρίσκο από το τραπέζι» δήλωσε ο Μπέζος μιλώντας στο CNN και κάλεσε τους καταναλωτές αλλά και τους επιχειρηματίες να αναβάλλουν τα μεγάλα έξοδα και τις δαπάνες το επόμενο διάστημα.

«Αν δεν βρισκόμαστε σε ύφεση αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να βρεθούμε σε ύφεση πολύ σύντομα», προειδοποίησε στη συνέντευξη.

Μαζικές απολύσεις κάνει η Amazon
Την ίδια ώρα, η Amazon, όπως έγινε γνωστό, μειώνει το εργατικό δυναμικό κατά 10.000 θέσεις, κινούμενη στα χνάρια του Twitter και του Facebook που τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωσαν μαζικές απολύσεις.

«Η οικονομία παραμένει σε περιπλεγμένη κατάσταση και κάναμε προσλήψεις με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο Άντι Τζάσι, διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού ομίλου, σε εσωτερικό σημείωμά του προς τους εργαζομένους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement