Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Auto

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση στην “Ανάβαση Πλατάνι – Πιτίτσα 2022”

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την Ανάβαση Πλατάνι – Πιτίτσα 2022 “Κώστας Αρβανιτάκης”, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου από τον ΑΟΠ, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών συμπληρώνει φέτος 52 χρόνια από την ίδρυση του, όσες ακριβώς θα είναι και οι συμμετοχές των αυτοκινήτων που θα συμμετάσχουν στην ιστορική αυτή διαδρομή, η οποία προσμετράται στον θεσμό του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων και γι αυτό δίνουν το παρών στην περιοχή μας κορυφαίοι οδηγοί.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον “Κώστα Αρβανιτάκη”, μέλος του ΑΟΠ, ο οποίος έχει φύγει από την ζωή και οι διοργανωτές θέλησαν να τον τιμήσουν αφιερώνοντας στην μνήμη του, την συγκεκριμένη ανάβαση.

Η ανάβαση Πιτίτσας, όπως είναι γνωστή σε όλους μας αποτελεί την αγαπημένη διαδρομή των οδηγών, ενώ είναι ο έβδομος και τελευταίος αγώνας του προκηρυχθέντος πρωταθλήματος αναβάσεων και του πρωταθλήματος αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων για το 2022.

Στο Πλατάνι Αχαΐας, με φόντο την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια φανταστική ανάβαση, αντάξια της ιστορίας της του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών, αλλά και του συγκεκριμένου αγώνα που έχει μεγάλο αριθμό οδηγών που συμμετέχουν, αλλά και θεατών.

Οι δοκιμές όπως κάθε χρονιά θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 10 το πρωί, ενώ το πρωί της Κυριακής την ίδια ώρα θα ξεκινήσει ο αγώνας.

Τέλος ο πρόεδρος Αλέξης Παυλόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στους χορηγούς του αγώνα, όπως αναφέρουν “Η στήριξη σας ήταν ανέκαθεν πολύτιμη για εμάς και σε περιόδους οικονομικής ύφεσης όπως τώρα, ακόμα πολυτιμότερη”.


Ροή ειδήσεων

Advertisement