Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μισοτελειωμένο έμεινε το έργο

Αντιδράσεις στην Πιτίτσα για τον δρόμο στην περιοχή Κουτσοχέρα που ακόμη περιμένουν να ολοκληρωθεί

Published

on

Αγανακτισμένοι είναι κάτοικοι στην Πιτίτσα από την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής, παρά τις συνεχείς οχλήσεις, για εργολαβία η οποία ουσιαστικά οδεύει στον δεύτερο χρόνο της ως… ανοιχτό μέτωπο στην κοινότητα. Το έργο χρονολογείται από τα τέλη του 2020 και αφορά τη σκυροδέτηση δρόμου στην περιοχή Κουτσοχέρα, έως Πλάκα, με την παράλληλη διαμόρφωση λεκάνης απορροής των ομβρίων υδάτων, ως αντιπλημμυρικό.

Συμπληρωματικά το αντιπλημμυρικό θα περιελάμβανε και αγωγό για να μεταφέρει τα όμβρια σε παρακείμενο ρέμα.

Ο σκοπός του έργου ήταν να διοχετευτούν τα όμβρια και να μην πέφτουν στον οικισμό καθιστώντας το μάλιστα, ως αντιπλημμυρικό, έργο υψίστης σημασίας μάλιστα για την τοπική κοινότητα της Δ.Ε. του Ρίου.

Μέσα από τον προγραμματισμό του δήμου, ξεκίνησε το 2021 αλλά ο εργολάβος το παράτησε στη μέση, εγκαταλείποντάς το πέρυσι. Παρά το γεγονός ότι έως και πρόσφατα η εργολαβία παρέμεινε ημιτελής, ο δήμος δεν φαίνεται διατεθειμένος να πείσει τον εργολάβο να… κλείσει το μέτωπο με αποτέλεσμα η κοινότητα να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο δήμο, με κοινοποίηση της καταγγελίας και στην Εισαγγελία της Πάτρας.

«Μετά από την έναρξη της εργολαβίας, αν και είχαν ενημερωθεί και ο εργολάβος αλλά και ο επιβλέπων μηχανικός ότι το συγκεκριμένο έργο απαιτείται να εκτελεστεί άμεσα, καθυστέρησε να αρχίσει και το παράτησε περίπου στη μέση. Έπειτα από ένα χρόνο, αντί να ξεκινήσει την καλοκαιρινή περίοδο (είχε λάβει παράταση εκτέλεσης έργου) το συνεχίζει τον μήνα Νοέμβριο όπου όμως έχουμε μεγάλους όγκους βροχοπτώσεων. Το αποτέλεσμα ήταν, κατά την διάρκεια της τελευταίας έντονης βροχόπτωσης, 29 με 30 Νοεμβρίου, τα νερά να οδηγηθούν στον οικισμό και να προκληθούν ζημιές» διαμαρτύρεται η κοινότητα.

Στην αναφορά στο δήμο επίσης ότι υπάρχει αθέτηση συμβατικής υποχρέωσης από μέρους του εργολάβου καθώς η εργολαβία, εκτός από ημιτελής είναι και λειψή!

«Οι λεκάνες συλλογής όμβριων υδάτων αν και είχαν προβλεφθεί στην μελέτη για άγνωστο λόγο δεν κατασκευάστηκαν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σε τέτοιου είδους βροχοπτώσεις τα όμβρια ύδατα να οδηγούνται στον οικισμό με όποιες καταστροφές σε περιουσίες μπορεί να επιφέρει» σύμφωνα με την καταγγελία.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement