Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Υγεία

Παιδίατροι για έξαρση γρίπης: «Εμβολιασμός για όλα τα παιδιά από 6 μηνών και άνω και διπλό self test»

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμβουλές προς τους γονείς δίνει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία (ΕΠΕ), καθώς υπάρχει αυξημένη ανησυχία για τη μεγάλη έξαρση που παρατηρείται στα κρούσματα γρίπης στα παιδιά. Ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, υποστηρίζει πως θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της γρίπης όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και να κάνουν το διπλό self test (γρίπης-Covid) στο σπίτι, για έγκαιρη διάγνωση και λήψη αντιιικής αγωγής.

Αυξημένα περιστατικά γρίπης εντοπίζονται στα σχολεία, στα ιδιωτικά ιατρεία των παιδιάτρων, αλλά ακόμη και στα νοσοκομεία, όπως σας είχε ενημερώσει από την προηγούμενη εβδομάδα το iatropedia.gr.

Στη επιδημιολογική έκθεση της Πέμπτης (24/11) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) οι επισκέψεις σε γιατρό ατόμων όλων των ηλικιών που εμφανίζουν γριπώδη συνδρομή (με πυρετό, καταβολή, πονοκέφαλο, μυαλγίες, βήχα, πονόλαιμο και δύσπνοια) κατά την εβδομάδα 14–20 Νοεμβρίου 2022, παρουσιάζουν αύξηση (29%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, μια ηλικιωμένη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή σε ΜΕΘ από επιπλοκές της γρίπης, ενώ ένα ακόμη άτομο δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ακόμη μεγαλύτερη εμφανίζεται η αύξηση των συμπτωμάτων γριπώδους συνδρομής στα παιδιά από 0 έως 14 ετών, ενώ λιγότερες επισκέψεις σε γιατρούς καταγράφονται στους ηλικιωμένους.

Στα βρέφη 0 έως 4 ετών μάλιστα καταγράφεται η μεγαλύτερη αναλογία, με σχεδόν 100 κρούσματα ανά 1.000 επισκέψεις σε γιατρούς ή δομές Υγείας.

Δείτε τον σχετικό πίνακα του ΕΟΔΥ, με τα κρούσματα “γριπώδους συνδρομής” ανά 1.000 επισκέψεις σε γιατρό, ανά ηλικιακή ομάδα:


Ροή ειδήσεων

Advertisement