Connect with us

Μπάσκετ

Ο Απόλλωνας θέλει εκτός έδρας νίκη με τον Ιωνικό

Published

on

Ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει σήμερα στις 5 το απόγευμα εκτός έδρας τον Ιωνικό με μοναδικό στόχο τη νίκη, για την 7η αγωνιστική της Basket League. Οι “μελανόλευκοι” μετά την επικράτηση στην Πάτρα την προηγούμενη αγωνιστική επί του Λαυρίου θέλουν να πάρουν τη νίκη και κόντρα στον Ιωνικό προκειμένου να τον αφήσουν πίσω στο βαθμολογικό πίνακα, όπως θέλουν να κάνουν με όλες τις ομάδες που στοχεύουν στην παραμονή τους.

Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που η αντίπαλη ομάδα έχει ενισχυθεί κατά την περίοδο της διακοπής του πρωταθλήματος το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα αν παίξει σοβαρά και συγκροτημένα όπως έκανε με το Λαύριο την προηγούμενη αγωνιστική δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απόλλωνας θα αγωνισθεί για τρίτη φορά εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα, όπου έχασε στα δύο πρώτα παιχνίδια του μακριά από την Πάτρα, με διαφορές 15 και 13 πόντων στα ματς με την ΑΕΚ και τον Άρη αντίστοιχα, χωρίς να καταφέρει να φτάσει τους 70 πόντους στην επίθεση.

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα άλλωστε δεν ξεπέρασε σε κανένα από τα έξι παιχνίδια της, τους 78 πόντους, ενώ έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, σκοράροντας κατά μέσο όρο 67,66 πόντους επίδοση μεγαλύτερη μόνο από εκείνη του Λαυρίου Megabolt (67).
Μία παράδοση που οι “μελανόλευκοι” θέλουν να την αλλάξουν σήμερα κόντρα στον Ιωνικό.

Τέλος σε ότι αφορά την προϊστορία υπάρχει η απόλυτη ισορροπία όπου  οι δύο ομάδες στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας, έχουν τον ίδιο αριθμό εντός και εκτός έδρας. Ο Απόλλων Carna πάντως πήρε και τα δύο παιχνίδια της περσινής σεζόν, της πρώτης στην οποία συνυπήρξε με τον Ιωνικό στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Στο κλειστό του Πλάτωνα, οι Πατρινοί έφυγαν με τη νίκη στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής επικρατώντας με 96-82. Τους οδήγησε ο Γιώργος Τσαλμπούρης με μία εμφάνιση καριέρας αφού μέτρησε 30 πόντους με 7/7 δίποντα, 5/10 τρίποντα και 31 ranking ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ (17π, 4/7τρ, 5ρ, 7ασ, 3κλ.). Για τον Ιωνικό είχαν ξεχωρίσει οι Τζος Πάρκερ (23π, 5/9τρ, 5ρ, 8ασ.) και Κωστής Γόντικας (16π, 7/13δ).

Ροή ειδήσεων

Advertisement