Connect with us

Εκκλησιαστικά

Γιορτάζει η ενορία της Αγίας Βαρβάρας

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα

Published

on

Πανηγυρίζει από χθες ο Ιερός Ενοριακός Ναός της Αγίας Βαρβάρας Πατρών και του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, ενόψει της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας στον πανηγυρίζοντα ναό ξεκίνησαν στις 6 το απόγευμα με την τέλεση μέγα αρχιερατικού εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ενώ στις 10 το βράδυ τελέστηκε η μεσονύχτια θεία λειτουργία μετά κηρύγματος υπό του αρχιμανδρίτου Προκοπίου Κόρδα, ιεροκήρυκος της ιεράς Μητροπόλεως.
Σήμερα το πρωί (7-10 π.μ.) θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος και στις 5:30 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος ενόψει της εορτής του Οσίου Σάββα, ενώ ανήμερα της εορτής (7-10 π.μ.) θα τελεστεί θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος υπό του αρχιμανδρίτου Γερβασίου παρακεντέ, ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως.
ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ
Στο μεταξύ, το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού γνωστοποίησε πως έχει οργανώσει έκθεση –παζάρι γνήσιων παραδοσιακών προϊόντων στο ισόγειο του πνευματικού κέντρου, Καποδιστρίου και Σολωμού.
Σκοπός της εκθέσεως αυτής είναι η οικονομική ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα η συνέχιση της σίτισης των απόρων ενοριτών.
«Σε μια εποχή κρίσεως κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Η αγάπη μας προς τους εμπερίστατους αδελφούς πρέπει να φθάσει μέχρι σ’ αυτούς χέρι με χέρι. Είναι ανάγκη να μεταδώσουμε την πανδημία της ΑΓΑΠΗΣ σε όσους περισσότερους μπορούμε. Η «μόλυνση» αυτή όχι απλώς επιτρέπεται, αλλά και επιβάλλεται», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΚΤΑΙΟ
Επίσης, να αναφερθεί πως στην περιοχή μας πανηγυρίζει και ο Ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας Ακταίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement