Connect with us

Παναχαϊκή

ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Επαγγελματικό «τρίποντο»

Published

on

 

Η Παναχαϊκή κέρδισε 1-0 το Αιγάλεω με σκόρερ τον Μυτίδη στο 80ο λεπτό κι ανέβηκε στην 4η θέση

Από όλα είχε το παιχνίδι Παναχαϊκή-Αιγάλεω για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2. Ένταση, νεύρα, αποδοκιμασίες, δοκάρι, ωστόσο το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες ήταν κάτω του μετρίου, αλλά ακόμη κι έτσι η κοκκινόμαυρη ομάδα πανηγύρισε, καθώς νίκησε 1-0 και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο στο δύσκολο αυτό πρωτάθλημα.

Μια νίκη, που της έδωσε το… δικαίωμα να «ανασάνει» και να βρεθεί ξανά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, καθώς με αυτό το «επαγγελματικό» 1-0, που ήρθε σε ώρα που φιλοξενούμενοι δεν είχαν τον μεγάλο χρόνο -ήξερε πώς να κόβει η άμυνα τις επιθέσεις του «Σίτι»- βρήκε την Παναχαϊκή να «στρογγυλοκάθεται» στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ

Από εδώ και πέρα πλέον είναι στο… χέρι της το πώς θα διαχειριστεί τα υπόλοιπα παιχνίδια που έρχονται, αρχή γενομένης από την προσεχή αγωνιστική (7η), καθώς φιλοξενείται στο Ρουφ από τον γηπεδούχο ΠΑΟ ενώ λίγο πριν από την διακοπή λόγω των εορτών υποδέχεται την Καλλιθέα.

ΗΘΕΛΕ, ΠΙΕΣΕ, ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΓΚΟΛ

Η Παναχαϊκή μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο κι απέναντι στο Αιγάλεω στο πρώτο ημίχρονο, θέλησε να κάνει το δικό της παιχνίδι, προσπαθώντας να σημειώσει πρώτη το γκολ, όμως οι φιλοξενούμενοι πήγαν να της κάνουν τη ζημιά και μάλιστα με τη σέντρα, αλλά το σουτ του Μπαστιάνου από καλή θέση ο Θεοδωράκης το απέκρουσε και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Στη συνέχεια η κοκκινόμαυρη ομάδα βρήκε τα πατήματά της στο γήπεδο, πίεσε τον αντίπαλο και πιο συγκεκριμένα το Αιγάλεω, ωστόσο δεν έβρισκε ούτε διαδρόμους, όπως αυτή θα τους ήθελε, οι παίκτες του «Σίτι» έπαιζαν γραμμή «μαζινό» και το γκολ δεν ήρθε, ακόμη κι όταν το λεπτό είχε δείξει το 18ο κι ο Αλεξόπουλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά ως «από μηχανής» θεός ο Μπούσης έστειλε την μπάλα κόρνερ. Έτσι τα λεπτά περνούσαν, ήρθε στο 40ό λεπτό το σουτ του Ν. Καρακλάιτς να βρει το δοκάρι και το ημίχρονο δεν είχε σκορ.

ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή άσκησε περισσότερη πίεση στο Αιγάλεω, προσπαθώντας να πετύχει το γκολ, που θα της έδινε το δικαίωμα να κάνει το «δικό» της παιχνίδι. Πήγε να το πράξει στο 50ό λεπτό, όταν από κεφαλιά πάσα του Αλεξόπουλου προς τον Μυτίδη, αυτός με τη σειρά του πρόλαβε τον Σικαλιά στην έξοδο, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έμειναν στο «στείρο» σκορ (0-0), ήρθαν τα πάνω-κάτω και ο αγώνας πήρε κυριολεκτικά …φωτιά. Ο συνήθης ύποπτος Χαντί -όταν του δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστεί όπως χθες- έκανε τη σέντρα στο 80ό λεπτό, ο Κύπριος φορ -στην επιστροφή του με την κοκκινόμαυρη φανέλα- Μυτίδης βρήκε δίχτυα με σουτ εντός περιοχής κι έγραψε το 1-0. Όλοι έγιναν ένα «κουβάρι», το χρυσό αυτό γκολ είχε έρθει την κατάλληλη στιγμή, οι φιλοξενούμενοι αποδιοργανώθηκαν πλήρως μετά το γκολ που δέχτηκαν και η Παναχαϊκή κράτησε στα εννέα λεπτά των καθυστερήσεων την άμυνά της, παίρνοντας έτσι ένα πολύτιμο τρίποντο.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Χρ. Θεοδωράκης, Στεργίδης, Λιποράσε, Τσακμάκης, Λαρέα, Τσιάρας (61΄Χαντί), Ν. Καρακλάιτς (72΄Μπουρλάκης), Κωνσταντακόπουλος, Καρλίτος (20΄λ. τρ. Λινάρδος), Αλεξόπουλος (72΄Τριμμάτης), Μυτίδης.

ΑΙΓΑΛΕΩ (Θ. Γράφας): Σικαλιάς, Χοτζάλι (60΄Σκεντεράι), Μπούσης (73΄Μπεχλιβανόπουλος), Φουρλάνος, Παπανικόλας, Σταματάκης (66΄Κίτσαρης), Πολυχρόνης, Δημούτσος, Τσιλιγκίρης, Πατρινός (73΄Βλαχομήτρος), Μπαστιάνος (73΄Βλάχος).

 

To έκανε το χρέος του

Ο Νέστορας Μυτίδης πολλές φορές έχουμε αναφέρει ότι αν βρεθεί σε θέση βολής θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό λοιπόν έκανε και στο εντός έδρας ματς με το Αιγάλεω όπου ήταν στο κατάλληλο σημείο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

 

Το γκολ έφερε προκλήσεις

Μόλις ο Μυτίδης στο 80’ της συνάντησης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δεν άρεσε στους φιλάθλους του Αιγάλεω και άρχισαν να προκαλούν τους φιλάθλους της Παναχαϊκής. Μάλιστα πέταξαν  καπνογόνο αλλά και αρκετά μπουκάλια γεμάτα νερό. Μέχρι και οι «φουσκωτοί» του Αιγάλεω γύριζαν στην κερκίδα των κοκκινόμαυρων και προκαλούσαν τους Πατρινούς. Μάλιστα μερίδα φιλάθλων εξέφρασε τα παράπονά της για την στάση της Αστυνομίας.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο όπου παίκτες προπονητές πιάστηκαν στα χέρια με τους πιο ψύχραιμους να λειτουργούν ως πυροσβέστες και στο τέλος να κατευνάζουν τα πνεύματα.

Ωστόσο τα επεισόδια συνεχίστηκαν και με τη λήξη της αναμέτρησης αυτή την φορά εκτός γηπέδου καθώς η αστυνομία δεν κατάφερε να επιβάλει την τάξη και κυνηγούσε τους οπαδούς του Αιγάλεω στους γύρω δρόμους περιμετρικά του γηπέδου της Παναχαϊκής.

 

 Τιμήθηκαν Πλιάτσικας-Αυγερινόπουλος

Όπως ήταν γνωστό στο ημίχρονο της αναμέτρησης η διοίκηση τίμησε δύο ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην Παναχαϊκή. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τον Γρηγόρη Πλιάτσικα και τον Σωτήρη Αυγερινόπουλο. Την βράβευση έκαναν ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

 

Δεύτερη φορά στην Πάτρα ο Μπένετ

Φαίνεται ότι ενθουσιάστηκε με την παρουσία του στην Πάτρα, ο αρχιδιαιτητής Στίβεν Μπένετ, ύστερα από την πρώτη του εμφάνιση στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και έκανε τη δεύτερη φορά επίσκεψη στην αχαϊκή πρωτεύουσα και σε αγώνα της κοκκινόμαυρης ομάδας, αυτή τη φορά κόντρα στο Αιγάλεω.

Στην φωτό διακρίνεται με την διαιτήτρια Ελένη Αντωνίου και τον πρώην διαιτητή της Σουπερ Λιγκ και νυν παρατηρητή της Σούπερ Λιγκ Γιώργο Σταθόπουλο.

 

ΣΟΥΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

Θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους

Ο προπονητής της Παναχαϊκής μετά το τέλος της αναμέτρησης προχώρησε στις προγραμματισμένες δηλώσεις αναφέροντας ότι «ήταν ένα παιχνίδι με πολύ ένταση και πάθος. Η Παναχαϊκή ήταν σήμερα στο γήπεδο και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος, μας έδωσε πολλή δύναμη. Έχουμε πάρει 11 βαθμούς και αυτό με αφήνει ικανοποιημένο. Με πολύ κόπο και πολύ ιδρώτα από όλο το team δε μας έχει χαριστεί τίποτα. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε ξανά για τον στόχο αναφέροντας ότι θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους».

Αναλυτικά: «Ένα παιχνίδι με πολλή ένταση και πάθος, η νίκη ήταν μονόδρομος μετά την ήττα μας στην Ηλιούπολη.

Αγωνιστικά σήμερα (σ.σ. χθες) μια ομάδα ήταν μέσα στο γήπεδο τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, η Παναχαϊκή, παρόλο που στην αρχή χάσαμε έναν πολύ καλό παίκτη όπως είναι ο Κάρλος. Είχαμε πάρα πολλές τελικές και οι αλλαγές που πραγματοποιήσαμε όπως των Λινάρδου, Χαντί, Μπουρλάκη αλλά και του Τριμμάτη που αγωνίστηκε για πρώτη φορά βοήθησαν έτσι ώστε να πάρουμε τη νίκη.

Μας βοήθησε ο κόσμος, μας έδωσε μεγάλη δύναμη και τον θέλουμε δίπλα μας. Φυσικά ο κόσμος θέλει να βλέπει επιτυχίες αλλά τώρα να μην κρυβόμαστε όταν σε έξι παιχνίδια έχεις πάρει 11 βαθμούς και θα μπορούσαμε να έχουμε και δύο με τρεις ακόμα δεν μπορεί να μην με αφήνει ικανοποιημένο. Οι 11 βαθμοί έχουν έρθει με πολύ κόπο από εμένα τους συνεργάτες μου, τους ποδοσφαιριστές απ’ όλο το τιμ, από τους φιλάθλους, απ’ όλους. Δεν μας έχει χαριστεί τίποτα και δεν θέλουμε να μας χαριστεί. Αυτό όμως που θέλουμε είναι να μην χαρίζονται και σε άλλους και στο τέλος θα δούμε ποιος θα καταφέρει να βγει πρώτος. Εμείς έχουμε αναφέρει ότι κάνουμε πρωταθλητισμό, το δείξαμε και σήμερα. Άλλο πρωταθλητισμό και άλλο λες θέλω να βγω πρώτος με τον οποιοδήποτε τρόπο και νομίζω αυτό δεν αρέσει και στο σύνολο του κόσμου. Μην ξεχνάμε και πέρυσι ήμασταν πίσω και όλοι έλεγαν ότι θα βγουν κάποιοι άλλοι και τελικά βγήκαμε εμείς. Βέβαια άλλο η Γ’ Εθνική και άλλο η Super League 2 αλλά όταν βλέπω αυτό το πάθος γιατί να μην τα καταφέρουμε και φέτος. Δεν λέω ότι θα γίνει αλλά θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλος. Γνωρίζω δυστυχώς ότι θα έρθουν και άλλες ήττες, σε έναν πόλεμο δεν κερδίζεις όλες τις μάχες κοιτάς να κερδίσεις τις περισσότερες. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι ό,τι καλύτερο σε χαρακτήρες τα τελευταία δέκα χρόνια που έχει η Παναχαϊκή. Είναι τρομερά παιδιά εγώ τους παραδέχομαι και γι’ αυτούς μπορώ να κάνω τα πάντα».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ

«Είχαμε πάθος»

Από την άλλη μεριά ο κεντρικός αμυντικός της Παναχαϊκής Δημήτρης Τσακμάκης τόνισε: «Είχαμε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και στο γήπεδο υπήρχε μια ομάδα. Ήμασταν καταιγιστικοί, κάναμε ευκαιρίες και με το πάθος πήραμε τη νίκη. Σε αυτό μας βοήθησε και ο κόσμος και στην έδρα μας δεν θα χάνουμε».

 

 ΥΠΟΔΟΜΕΣ Κ-19

Ήττα από το Αιγάλεω

Τα βρήκε μπαστούνια… η Κ19 της Παναχαϊκής απέναντι στο Αιγάλεω και αυτό γιατί ίσως έδειξε τον χειρότερό της εαυτό. Οι «μικροί» του Χάρη Ράντου ηττήθηκαν με 3-0 από το «Σίτι» για την 6η αγωνιστική της Super League 2 και θέλουν πολύ σύντομα να το ξεχάσουν.

Οι κοκκινόμαυροι δεν μπήκαν καθόλου καλά στο παιχνίδι και βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 από το 25’ της συνάντησης.

Το 0-1 ήρθε μόλις στο 6’ με σουτ του Ραυτόπουλου ενώ στο 12’ ο Κουκάς διπλασίασε τα τέρματα για το Αιγάλεω (0-2).

Στο 25’ το «Σίτι» βρήκε και πάλι δίχτυα με γκολ που πέτυχε ο Σαραντόπουλος, κάνοντας το 0-3 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι κοκκινόμαυροι προσπάθησαν να αντιδράσουν και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 1-3 στο 63’ με γκολ που σημείωσε ο Παπαηλιού.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Χάρης Πετρόπουλος με βοηθούς τους Μπαλαρούτσο-Αβραμοπούλου.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Κ19 (Ράντος): Γεωργόπουλος, Ανδρικόπουλος, Γερολυμάτος, Σταθόπουλος (29′ Κουραχάνης), Σταυρόπουλος, Βατής (29′ Ξένος), Τασσόπουλος, Κατσαΐτης, Αθανασόπουλος, Ντούνης (57′ Νικολόπουλος), Παπαηλιού.

ΑΙΓΑΛΕΩ Κ19 (Μπαϊράμης): Χριστοδουλίδης, Ραυτόπουλος, Κουρακλής, Ευθυμιάτος, Βέση, Καραγιώργος, Σαραντόπουλος, Τσέλος, Λευθεριώτης, Κούκας, Κοκκάς.

 

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 6η αγωνιστική

Απόλλων Λάρισας – Αναγέννηση Καρδίτσας……0-3

Νίκη Βόλου – Διαγόρας Ρόδου……………………….3-0

ΠΑΟΚ Β – Ηρακλής Λάρισας…………………………3-0

Πανσερραϊκός – Μακεδονικός……………………….2-0

Ηρακλής – ΝΠΣ Βέροια…………………………………1-1

Αλμωπός Αριδαίας – ΑΕΛ……………………………..0-2

Θεσπρωτός – Απόλλων Πόντου……………………..2-3

Ρεπό: Παναθηναϊκός Β

 

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

7η αγωνιστική (18/12)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Θεσπρωτός

Απόλλων Πόντου – Αλμωπός Αριδαίας

ΑΕΛ – Ηρακλής

ΝΠΣ Βέροια – Πανσερραϊκός

Μακεδονικός – Παναθηναϊκός Β

Ηρακλής Λάρισας – Νίκη Βόλου

Διαγόρας Ρόδου – Απόλλων Λάρισας

Ρεπό: ΠΑΟΚ Β

 

 

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

6η αγωνιστική

Ηρόδοτος – Καλλιθέα………………………….1-2

ΠΑΕ Κηφισιά – ΟΦ Ιεράπετρας……………1-0

ΠΑΕ Χανιά – Ηλιούπολη……………………..1-0

Παναχαϊκή – Αιγάλεω…………………………1-0

ΑΕΚ Β – Προοδευτική…………………….(σήμερα)

ΠΑΕ Επισκοπή – Απόλλων Σμύρνης…(σήμερα)

Ολυμπιακός Β – ΠΑΟ Ρουφ…………….(σήμερα)

Ρεπό: Καλαμάτα

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

7η αγωνιστική (18/12)

Καλλιθέα – Ολυμπιακός Β

ΠΑΟ Ρουφ – Παναχαϊκή

Αιγάλεω – ΠΑΕ Χανιά

Ηλιούπολη – ΠΑΕ Επισκοπή

Απόλλων Σμύρνης – Καλαμάτα

ΟΦ Ιεράπετρας – ΑΕΚ Β

Προοδευτική – Ηρόδοτος

Ρεπό: ΠΑΕ Κηφισιά

Ροή ειδήσεων

Advertisement