Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πιο ακριβό κατά 12% το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Published

on

Πιο ακριβό κατά 12% θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι για τα νοικοκυριά και τις οικογένειες, παρά τις προσπάθειες των επαγγελματιών για συγκράτηση των τιμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Ινστιτούτο Εμπορίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ.-ΕΣΕΕ), το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι πιο ακριβό σε σύγκριση με το περσινό από 11,6% έως 12,1%.

Η επιβάρυνση αυτή για τις οικογένειες και τα νοικοκυριά έχει να κάνει όχι τόσο με τις τιμές των κρεάτων που είναι απαραίτητα στο γιορτινό τραπέζι, αλλά κυρίως με τα «συμπληρωματικά», από τα τυριά και τα γαλακτοκομικά έως και τα αναψυκτικά ή τα γλυκίσματα των ημερών.

Η ζήτηση στην αγορά της Πάτρας, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, είναι μέτρια μέχρι τώρα, αλλά αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις προετοιμασίες για το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων θα μπουν στο τελικό στάδιο.

Μέχρι ώρας υπάρχει μια τόνωση στις παραγγελίες στα κρέατα, με την γαλοπούλα, το αρνάκι, το κατσικάκι να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, από εκεί και πέρα αρκετοί επιλέγουν χοιρινό, ενώ πιο χαμηλή είναι η ζήτηση για αυτές τις μέρες για το μοσχάρι. 

Μέτρια, αν και πιο ζωηρή, είναι η κατάσταση με τις παραγγελίες στα γλυκίσματα των ζαχαροπλαστείων και των αρτοποιιών, ενώ στα σούπερ μάρκετ υπάρχει μία τόνωση της κίνησης από τη στιγμή που μπήκαν τα επιδόματα και τα δώρα των Χριστουγέννων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement