Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε πλήρη ετοιμότητα το αεροδρόμιο- Tρεις αεροδιακομιδές ασθενών από την Κεφαλονιά στην Πάτρα έγιναν μέσω Αράξου τα τελευταία 24ωρα

Published

on

Επιμέλεια: Μαρία Ορφανού

Μπορεί η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος να τελείωσε, ωστόσο το Αεροδρόμιο του Αράξου παραμένει σε ετοιμότητα! Μόνο τα τελευταία 24ωρα μέσω του Αεροδρομίου έγιναν τρεις αεροδιακομιδές ασθενών από την Κεφαλονιά στην Πάτρα με τα ειδικά αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας. Και οι τρεις πτήσεις που μετέφεραν μία γυναίκα με εγκεφαλική αιμορραγία και δύο ακόμη άνδρες ασθενείς, βαριά περιστατικά έφθασαν στον Άραξο κι από εκεί οι ασθενείς διακομίστηκαν στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία. Οι αεροδιακομιδές ασθενών καταδεικνύουν εκτός από τον τουριστικό και τον κοινωνικό χαρακτήρα του Αεροδρομίου, το οποίο λειτουργεί όλο το χρόνο παρά το γεγονός ότι το προσωπικό του «συρρικνώνεται» συνεχώς, λόγω και των συνταξιοδοτήσεων.

Σήμερα στο Αεροδρόμιο του Αράξου απασχολούνται δεκατρείς εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, ενώ την τουριστική περίοδο που αυξάνονται οι ανάγκες, το προσωπικό ενισχύεται.

«Το Αεροδρόμιο του Αράξου λειτουργεί όλο το χρόνο, παρά το γεγονός ότι μπορεί ορισμένοι να πιστεύουν ότι είναι ανοικτό μόνο το καλοκαίρι λόγω του τουρισμού. Εκτός από τις αεροδιακομιδές ασθενών, στο αεροδρόμιο προσγειώνονται και εκπαιδευτικά αεροσκάφη από αερολέσχες και ιδιωτικές σχολές πιλότων που πραγματοποιούν training, ενώ είμαστε πάντα σε ετοιμότητα και για έκτακτα περιστατικά. Το χειμώνα βέβαια δεν υπάρχει η κίνηση του καλοκαιριού, αφού δεν έχουμε τουριστικές πτήσεις, όμως πραγματοποιούμε καθημερινά εργασίες συντήρησης. Το προσωπικό βρίσκεται στις θέσεις του ακόμη και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Πρόσφατα μάλιστα, για 3ο συνεχόμενο βράδυ, ο Κρατικός Αερολιμένας Αράξου άνοιξε τα μεσάνυχτα για να συμβάλλει στην σωτηρία συνανθρώπων μας, καθώς μετά την μεταφορά οργάνων του μικρού Θωμά, στην Ιταλία, μέσα σ’ ένα 24ωρο μεταφέρθηκαν μέσω του αεροδρομίου μια γυναίκα από την Κεφαλονιά με εγκεφαλική αιμορραγία και δύο ακόμη άνδρες ασθενείς, βαριά περιστατικά. Εύχομαι όλοι οι ασθενείς να γίνουν γρήγορα καλά, με την βοήθεια των εξαιρετικών μας γιατρών στο Ρίο και επιτρέψτε μου να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας για την τρίλιζα Ζωής, θα είμαστε πάντα επί των επάλξεων στην Υπηρεσία των συνανθρώπων μας. Ο ρόλος του Αεροδρομίου είναι σημαντικός και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους τοπικούς φορείς, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουν για την περαιτέρω ανάπτυξή του», ανέφερε ο Αερολιμενάρχης, Γιώργος Γκουβίτσας.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Όσον αφορά στην επιβατική κίνηση, ο κ. Γκουβίτσας παρατήρησε πως δύο χρόνια μετά την πανδημία η περασμένη τουριστική περίοδος έκλεισε με θετικό πρόσημο για το Αεροδρόμιο του Αράξου, καθώς μετακινήθηκαν 102.000 επιβάτες. «Αν σκεφτούμε πως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία δεν είχαμε φέτος καθόλου τουρισμό από Ουκρανία, Ρωσία, Λευκορωσία και χώρες της Βαλτικές κι όμως κατεγράφη τόσο υψηλή επιβατική κίνηση, διαφαίνεται πως το Αεροδρόμιο του Αράξου μπορεί και πρέπει να επιτελέσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει όμως να υπάρξει ενδιαφέρον και να ασκηθούν πιέσεις για τον εκσυγχρονισμό του και ταυτόχρονα, για την προσέλκυση περισσότερου επισκεπτών», τόνισε ο κ. Γκουβίτσας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement