Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πού κόβουν σήμερα πίτες

Published

on

Kόβουν πίτα

 

ΣΗΜΕΡΑ

 

  • Στις 11 το πρωί, ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Πάτρας, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Τη πίτα θα συνευλογήσουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, και  ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Νικηφόρος. Στην εκδήλωση θα τιμηθεί και ο εκ Σύρνας καταγόμενος, γνωστός σκιτσογράφος, Τάκης Τζελάτης. Στα φλουριά υπάρχουν αρκετά δώρα, μεταξύ των οποίων και διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία του Δήμου Γορτυνίας. Οι προγραμματισμένες για την ίδια ημέρα αρχαιρεσίες αναβάλλονται για διαδικαστικούς λόγους και θα  πραγματοποιηθούν  την Κυριακή 19/2 στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Ερενστρώλε 31-35 στην Πάτρα.

– Οι «Φίλοι Μοτοσυκλέτας Free Riders Patras» θα συναντηθούν αυτή τη φορά όχι για κάποια απ τις ξεχωριστές βόλτες τους, αλλά για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους την στις 11 το πρωί στην “Αυλή”.

Αγιασμό για την Νέα Χρονιά και ευλογία της Βασιλόπιτας της Χριστιανικής Στέγης Πατρών, από τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο στις 6 μ.μ. στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Στέγης Πατρών (Παντανάσσης 61).

– Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη Πάτρας στις 18:30, στο χώρο των γραφείων της Καρατζά 17 στην Πάτρα. Θα παραστούν ο προϊστάμενος του ενοριακού μας ναού των Αγίων Αναργύρων, πρωτοπρεσβύτερος π. Περικλής Ρίπισης  που θα ευλογήσει την Βασιλόπιτα και ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Πατρών π. Γεώργιος Τζεφριός, που θα μας μιλήσει για τον λειτουργικό χρόνο της εκκλησίας σε σχέση με τη σωτηρία του ανθρώπου.

-O Πολιτιστικός Σύλλογος Μύλων (Μπεγουλακίου) Πατρών στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Πολυφωνική Χορωδία Πατρών με το γυναικείο φωνητικό σχήμα Εμμέλεια.

 

Στις 29/1

– Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Υγειονομικών Αχαΐας διοργανώνει συνεστίαση την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, ώρα 12.30 το μεσημέρι, στο κέντρο «Βελούχι» στο Πετρωτό. Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο συμπολίτης   και μεγάλος ευεργέτης στο χώρο της υγείας της περιοχής μας, ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος.

– Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας Καλαβρύτων στο καφενείο του χωριού. Καλούνται οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου να παρευρεθούν.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement