Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Τοπική αγορά

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ: Με θετικό πρόσημο η επιχειρηματικότητα το 2022! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο +955 έκλεισε το θετικό πρόσημο της επιχειρηματικότητας για το 2022, με βάση τα στοιχεία του ΓΕ.ΜΗ του Επιμελητηρίου Αχαΐας, επιβεβαιώνοντας έτσι την διαφαινόμενη ανάκαμψη της αγοράς, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι στατιστικές και οι αριθμοί.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς έφτασαν τις 1.325, με βάση τις εγγραφές μητρώων που έγιναν στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Οι διαγραφές για το ίδιο διάστημα, δηλαδή, οι επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά, έφτασαν τις 370.

Στους τρεις επιμέρους τομείς της οικονομίας οι περισσότερες εγγραφές έγιναν όπως αναμενόταν στον κλάδο των υπηρεσιών και της εστίασης. Πιο συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις που άνοιξαν έφτασαν τις 845, ενώ έκλεισαν 185, με το πρόσημο να είναι θετικό στο +660.

Στο εμπόριο οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν κατά τη διάρκεια του 2022 έφτασαν τις 335, ενώ την αντίθετη πορεία ακολούθησαν 126 που έκλεισαν, με την απόκλιση να είναι στο +209.

Θετικό δηλαδή το πρόσημο και στο εμπόριο. Στον τρίτο τομέα, αυτόν της μεταποίησης άνοιξαν 145 νέες επιχειρήσεις μέσα στο 2002 και κατέβασαν ρολά 56, με το πρόσημο να είναι και εδώ θετικό, στο +86.

Όλα αυτά μέσα σε μια δύσκολη χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την ακρίβεια, το κύμα των ανατιμήσεων και την ενεργειακή κρίση, στα καύσιμα και στο ρεύμα.

Τέλος, ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει μέσα από τα παραπάνω είναι ότι οι εγγραφές του 2022, σε σύγκριση με το 2021 αυξήθηκαν κατά 31%, παρά το γεγονός ότι και οι διαγραφές κατέγραψαν άνοδο σε σύγκριση με πέρυσι σε ποσοστό της τάξεως του 21%.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement