Connect with us

Ελλάδα

Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή

Την παράταση της κράτησής της στις φυλακές του Χάρεν αποφάσισαν οι δικαστές

Published

on

Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη για την υπόθεση του Qatargate, με την πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής να μπορεί να ζητήσει εκ νέου την αποφυλάκισή της σε ένα μήνα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η Εύα Καϊλή είπε στο δικαστήριο ότι θέλει να βγει ελεύθερη λόγω του παιδιού της, ενώ η υπερασπιστική της γραμμή τόνισε ότι δεν μπορεί άλλοι ευρωβουλευτές να είναι ελεύθεροι και να μπορούν να προετοιμάζουν τις απολογίες τους, σε αντίθεση με την κα. Καϊλή.

«Ήταν για αρκετές ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει το μπουφάν ενώ κρύωνε και δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της.

Όπως συμβαίνει στις γυναίκες μία φορά το μήνα είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα», είπε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σημειώνεται πως η συμφωνία που υπέγραψε ο Αντόνιο Παντσέρι με τις βελγικές Αρχές, φέρνει νέα δεδομένα στην υπόθεση καθώς το μνημόνιο του πρώην ευρωβουλευτή της Ιταλίας προβλέπει ότι θα πει πώς λειτουργούσε η οργάνωση, ποιες άλλες χώρες και ποια άλλα πρόσωπα εμπλέκονται που δεν γνωρίζουμε. Παίρνει ως αντάλλαγμα περιορισμένη ποινή, που περιλαμβάνει φυλάκιση, πρόστιμο και κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων από μαύρο χρήμα που εκτιμάται στο 1 εκατομμύριο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement