Connect with us

Αθλητισμός

ΕΠΟ: «Κανένα παιχνίδι δεν ξεκινά χωρίς απινιδωτή»

Published

on

Tα περιστατικά των τελευταίων ετών αλλά και ημερών στα ελληνικά γήπεδα, που έχουν σοκάρει αλλά και θορυβήσει άπαντες και έτσι η ΕΠΟ έλαβε άμεσα μέτρα έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε άλλον αθλητή.

Η ΕΠΟ με νεότερη ανακοίνωση πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, ζητώντας υποχρεωτικά την παρουσία απινιδωτών στα γήπεδα, ειδάλλως δεν θα διεξάγονται τα παιχνίδια.

Βέβαια το τελευταίο διάστημα και η ΕΠΣ Αχαΐας είχε σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο. Δηλαδή όπως αν δεν υπάρχει ιατρός στο γήπεδο ο διαιτητής να μην ξεκινήσει το παιχνίδι με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας έτσι να πράξει και με τον απινιδωτή.

Η ΕΠΟ ωστόσο προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση που πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε εκ νέου και εκτενώς το θέμα των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε λόγω των πρόσφατων γεγονότων και επειδή οι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν με απινιδωτές τα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από εδώ και πέρα και έως ότου ο Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους. Επιπλέον η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement