Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα παραίτηση της ψυχολόγου- Στην Παιδοψυχιατρική του Καραμανδανείου, ενώ θα επαναπροκηρυχθούν οι δυο αγώνες θέσεις αναισθησιολόγων

Τι δήλωσε στη «Γ» ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Γ. Τάγαρης
 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

ΤΗΣ ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Κατά το ήμισυ φαίνεται πως επιλύεται το πολυσυζητημένο έλλειμμα σε αναισθησιολόγους στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Ειδικότερα εκ των τεσσάρων προκηρυχθεισών θέσεων για τις δύο θέσεις Διευθυντών ΕΣΥ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και οι θέσεις καλύφθησαν, πλην όμως, για τις άλλες δυο θέσεις Επιμελητών Α’ του ΕΣΥ δεν εκφράστηκε ενδιαφέρον και κηρύχθηκαν άγονες.

Σε επικοινωνία της «Γ» με τον ασκούντα χρέη Διοικητή του Καραμανδανείου Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και Συντονιστή Ορθοπεδικής Γ. Τάγαρη, υπέβαλε ερωτήματα σε σχέση με το πότε θα αναλάβουν υπηρεσία οι δυο αναισθησιολόγοι; αν και πότε θα επαναπροκηρυχθούν οι άγονες θέσεις; Και αν γνωρίζει πότε θα καλυφθεί η θέση του Διοικητή του Καραμανδανείου.

Ο κ. Τάγαρης επιβεβαίωσε ότι πρέπει άμεσα να καλυφθεί το έλλειμμα των αναισθησιολόγων διευκρινίζοντας: «Οι δυο που καλύφθησαν οδεύουν προς ΦΕΚ οπότε σύντομα θα έχουμε δυο αναισθησιολόγους στο Καραμανδάνειο και αυτό είναι προφανώς θετικό. Όσον αφορά τις άγονες θέσεις άμεσα θα συγκληθεί Δ.Σ. ώστε να συζητηθεί το θέμα επικαιροποίησης των θέσεων και ενημέρωσης της 6ης ΥΠΕ για  άμεση επαναπροκήρυξη των συγκεκριμένων άγονων θέσεων. Το πότε θα επαναπροκηρυχθούν δεν το γνωρίζω είναι θέμα υπουργικής απόφασης. Το βέβαιον είναι πως υπάρχει αναγκαιότητα αναισθησιολόγων και χρήζει άμεσης επίλυσης» . Όσον αφορά το θέμα της κενής έως τώρα θέσης Διοικητή του Καραμανδανείου, ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι θέμα κεντρικών αποφάσεων και ότι ο ίδιος ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα Διοικητή έως ότου πληρωθεί η θέση.

 

Φ. Γουρζής: «Η Κλινική λειτουργεί άψογα»

Μετά την γνωστή υπόθεση υποβολής παραίτησης της παιδοψυχίατρου λόγω μη εγκρίσεως αδείας της, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έγινε και νέα υποβολή παραίτησης της ψυχολόγου της Παιδοψυχιατρικής του Καραμανδανείου. Η «Γ» απευθύνθηκε στον εκτελούντα χρέη Διευθυντή και επιστημονικού υπευθύνου της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Καθηγητή Ψυχιατρικής, Φίλιππο Γουρζή, με ερωτήματά αν εμμένει στην παραίτησή της η παιδοψυχίατρος, αν ευσταθεί η πληροφορία της νέας παραίτησης και αν προτίθεται με την κένωση δύο θέσεων να εισηγηθεί προκήρυξη νέων θέσεων.

«Πρωτίστως οφείλω να επισημάνω ότι η Κλινική λειτουργεί άψογα χάριν της υψηλής ευθύνης του προσωπικού. Αυτή τη στιγμή η Κλινική που είναι η 2η στην Ελλάδα σε αριθμό κλινών είναι πλήρης και δεχόμαστε παιδιά από όλες της περιφέρειες της χώρας. Όσον αφορά την παραίτηση της παιδοψυχίατρου από ότι γνωρίζω δεν την έχει ανακαλέσει. Αν η ψυχολόγος, η οποία είναι ικανότατή και προσφέρει έργο, παραιτηθεί έχουμε την δυνατότητα να μην δημιουργηθεί κενό εις βάρος της κλινικής».

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ο Καθηγητής Γουρζής, αν κριθεί ότι υπάρχει έλλειμμα που προκαλεί δυστοκία και παρίσταται ανάγκη «θα εισηγηθώ προκήρυξη νέων θέσεων.».

Γ.Καρβέλης: «Το αναισθησιολογικό λειτουργεί με πλήρη κάλυψη»

Τέλος, σχετικά με το θέμα των αναισθησιολόγων και την πρόθεση του ασκούντος χρέη Διοικητή του Καραμανδανείου Γεωργίου Τάγαρη να εισηγηθεί την επαναπροκήρυξη των άγονων θέσεων, ο Διοικητής της 6ης Γιάννης Καρβέλης δηλώνει στην «Γ»: «Το αναισθησιολογικό Τμήμα του Καραμανδανείου Νοσοκομείου λειτουργεί με πλήρη κάλυψη ανεξάρτητα, εάν κάποιοι εκ των αναισθησιολόγων προέρχονται από άλλα Νοσοκομεία και ως εκ τούτου η λίστα αναμονής στα χειρουργεία του Καραμανδανείου είναι μηδενική. Φιλοσοφία μας είναι η συνεχής στήριξη του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου που διατίθεται στον δυτικό άξονα όχι μόνον σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού αλλά και σε υποδομές»

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Πέμπτη (23/3)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας

ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΔ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ

(ΕΤΩΝ 80)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Άνω Καστριτσίου Πατρών.

Η σύζυγος: Νίκη. Τα παιδιά: Θεόδωρος και Θεοδώρα Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνος και Λουτσία Θεοδωροπούλου. Τα αδέλφια. Τα εγγόνια. Οι ανιψιοί. Οι εξάδελφοι. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων, ΑΦΟΙ ΚΑΡΡΑ. Νοταρά 119, Πάτρα, τηλ.: 2610-430.141, κιν.: 6937-009.978 & 6978-069.382. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΗΜ. ΚΑΣΠΙΡΗ

(ΕΤΩΝ 61)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Λεύκας Πατρών.

Η σύζυγος: Ελένη. Τα παιδιά του: Δημήτρης και Θεοδώρα Κασπίρη, Μαρία και Αναστάσιος Λαζανάς. Τα εγγόνια του: Ελένη, Κωνσταντίνος, Μπέμπης. Τα αδέλφια του: Άγγελος και Σταυρούλα Μαυροειδή, Βάσω και Κωνσταντίνος Λάτσης. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΓΕΩΡΓΙΟ ΘΕΟΔ. ΔΗΜΟΓΛΟΥ

(ΕΤΩΝ 92)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαστούνης.

Η σύζυγος: Δήμητρα. Τα παιδιά του: Ευαγγελία Δημόγλου, Φωτεινή και Γιώργος Κεχαγιάς. Ο εγγονός του: Χρήστος. Τα αδέλφια του. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς. Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Την αγαπημένη μας

ΜΑΡΙΑ (χήρα) ΝΙΚ. ΝΤΖΑΝΗ

(ΕΤΩΝ 83)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών.

Τα παιδιά της: Χρυσοβαλάντης και Ουρανία Ντζάνη. Τα εγγόνια της: Αντώνιος, Νικόλαος. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Τελεταί ΚΩΝ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ. Α’ Γραφείο: Ιωνίας 64, Πάτρα – τηλ.: 2610-341.608, 325.417. Β’ Γραφείο: Διγενή Ακρίτα 89, Προάστιο Πατρών (Παν. Νοσοκομείο Ρίου) – τηλ.: 2610-451.566. κιν.: 6932-930.023. Γίνονται τελετές κατηγορίας με ασφαλιστικά ταμεία.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

(ΕΤΩΝ 78)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στα Λουσικά Αχαΐας.

Η σύζυγος: Γεωργία. Τα τέκνα: Βασιλική και Βασίλειος Καλαμαράς, Κατερίνα και Νικόλαος Κονιδάρης, Αλεξία και Ιωάννης Παπαλεξόπουλος. Τα αδέλφια: Γεώργιος και Χριστίνα Παπασταματοπούλου. Τα εγγόνια: Πανάκος, Νικόλας, Ραφαέλα, Γιώργος, Κωνσταντίνος, Νικόλας, Φίλιππος, Ζέτη. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΕΤΣΕΡΗΣ, Πανεπιστημίου 98, Πάτρα. Τηλ.: 2610-520.050, 6986-944.494. Γίνονται τελετές με όλα τα ταμεία.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΑΛΕΞΙΟ ΜΙΧ. ΒΛΑΧΟ

(ΛΟΓΙΣΤΗ – ΕΤΩΝ 63)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 2 μ.μ. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παραλίας Πατρών.

Η σύζυγος: Παναγιώτα Ζαχαρία. Τα τέκνα: Γεωργία, Ιωάννα, Μαρία-Μιχαέλα. Τα αδέλφια: Γεώργιος και Δήμητρα Βλάχου. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΥ 62 – ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ. Τηλ.: 26930-24.793. Κιν.: 6978-074.598. E-mail: [email protected] (Διανυκτερεύει).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο- Έκαναν “ντου” οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η πρόθεση συμβασιούχων της Κοινωφελούς να διεκδικήσουν την επαναφορά τους στο Δήμο Πατρέων προσφεύγοντας, αυτή τη φορά, στο δικαστήριο Λασιθίου Κρήτης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων κατόπιν εισήγησης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην αίθουσα της συνεδρίασης, έκαναν «ντου» και εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονταν για τη στάση της δημοτικής αρχής.

«Δεν μπορούμε άλλο, έχουν κλονιστεί τα νεύρα μας, ποιος μας έστειλε στους δικηγόρους», φώναζε ένας από τους εργαζόμενους, ενώ η προεδρεύουσα, Κατερίνα Σολωμού, προσπαθούσε να ηρεμήσει την κατάσταση.

 

https://youtube.com/shorts/OgrSlGNMns8?feature=share

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο Νίκος Παπασταματόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

“Εφυγε” από την ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Νίκος Παπασταματόπουλος ιδιοκτήτης της εταιρείας ΙΜΕ Πατρεύς με τα φορτηγά.

Βαρύ το πένθος για την αγαπημένη του σύζυγο Γεωργία και τις τρεις κόρες του, τα εγγόνια του και πολλούς φίλους.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα