Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θα «μιλήσουν» οι κάμερες-Σε εμπρησμό από πρόθεση αποδίδουν την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 5 τα ξημερώματα στο κατάστημα «TULUM» στα Ψηλαλώνια

Published

on

THΣ ΕΛΕΝΗΣ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Παρανάλωμα του πυρός παρ’ ολίγο να γίνει το κατάστημα εστίασης «TULUM» στα Ψηλαλώνια, το οποίο, χθες τα ξημερώματα, έγινε στόχος εμπρησμού από πρόθεση από αγνώστους.

Η Ασφάλεια Πατρών καλείται να «φωτίσει» την υπόθεση του εμπρησμού, η οποία προκαλεί ερωτηματικά κυρίως για το τί κρύβεται πίσω από την επίθεση.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά» ανέφερε στην «Γ» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., με τις έρευνες της Ασφάλειας Πατρών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο επίκεντρο των ερευνών έχουν βρεθεί κάμερες από γειτονικά καταστήματα αλλά και από επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία για τον αριθμό των δραστών και για το σωματότυπό τους. Σύμφωνα με πληροφορίες το κατάστημα που βρέθηκε στο στόχαστρο δεν διέθετε κάμερα, ενώ από γειτονικό κατάστημα έχουν καταγραφεί καρέ καρέ οι κινήσεις του.

ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΠΕΤΟΝΙ ΜΕ ΕΥΦΛΕΚΤΟ ΥΛΙΚΟ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Πατρών φέρεται να αναζητά ένα άτομο, το οποίο χθες τα ξημερώματα, λίγο πριν τις 5, μετέβη στον εξωτερικό χώρο και προς την είσοδο του καταστήματος TULUM, στο κάτω μέρος των Υψηλών Αλωνίων (πρώην Αλάμπρα), κρατώντας ένα πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό, περιέλουσε τον εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια προκάλεσε πυρκαγιά και στη συνέχεια ετράπη σε φυγή.

Ερευνάται το ενδεχόμενο εάν είχε συνεργό και τον ανέμενε σε κοντινό σημείο και σε ποια κατεύθυνση κινήθηκαν.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών «σαρώνουν» τις κάμερες της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνον της πλατείας προκειμένου να μπορέσουν να αντλήσουν στοιχεία για το «δρομολόγιο» διαφυγής αλλά και για την παρουσία στο σημείο πριν το συμβάν, προκειμένου να φθάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΙΚΡΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ
Από την πυρκαγιά που περιορίστηκε στον εξωτερικό χώρο προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τραπεζοκαθίσματα, στην ξύλινη πρόσοψη της εισόδου του καταστήματος, καθώς επίσης και στο τζάμι.
Ευτυχώς, όμως, οι φλόγες δεν επεκτάθηκαν στο εσωτερικό του καταστήματος καθώς κάτι τέτοιο θα σήμανε μεγάλη καταστροφή της επιχείρησης.
Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών απέτρεψε τα χειρότερα. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 5 άνδρες, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν την εστία.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ
Πληροφορίες της «Γ» αναφέρουν πως η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή από εργαζόμενο γειτονικής επιχείρησης που ήταν ανοικτή εκείνη την ώρα, ο οποίος και ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.
Κλιμάκιο του Προανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών χθες το πρωί έκανε αυτοψία στον χώρο. Την έκθεση αυτοψίας προσκόμισαν στην Ασφάλεια Πατρών, η οποία ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης κατόπιν εντολής της Εισαγγελικής Αρχής.
ΤΟ 2ο ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Το χθεσινό συμβάν είναι το δεύτερο μετά την πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2022 στο καφέ Abbey, το οποίο είχε καεί ολοσχερώς όταν ένα άτομο περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό τον εξωτερικό χώρο, ενώ έσπασε το τζάμι ώστε η φωτιά να καταστρέψει όλο το κτήριο.
Το χθεσινό «χτύπημα» προβληματίζει έντονα τις διωκτικές αρχές τόσο για το κίνητρο της επίθεσης όσο και για την περίοδο που διανύουμε, στην καρδιά του καρναβαλιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement