Connect with us

Μαγειρική

Μπριζολάκια «Αραγόν»

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

16 χοιρινά μπριζολάκια, από σπάλα

Για τη μαρινάδα

1 κουτάκι (330 ml) μπίρα απλή

1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

4 κουτ. σούπας μέλι

2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας σας

2 κουτ. σούπας κέτσαπ βιολογικό

100ml ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο

λίγο μπαχάρι σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε φαρδύ μπολ βάζετε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε καλά. Βάζετε μέσα τα μπριζολάκια, ανακατεύετε καλά για να βραχούν και σκεπάζετε το μπολ. Τα μαρινάρετε εντός ψυγείου για 4 ώρες. Προθερμαίνετε το γκριλ σε δυνατή φωτιά (ή προθερμαίνετε μια οικιακή, ηλεκτρική ψησταριά, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή). Μαζί ζεσταίνετε και τη σχάρα του φούρνου η οποία πρέπει να είναι καυτή για να μην κολλήσουν τα μπριζολάκια. Στραγγίζετε τα μπριζολάκια από τη μαρινάδα, την οποία βάζετε σε ένα μπολ και την αφήνετε κατά μέρος. Λαδώνετε τη σχάρα και αραδιάζετε τα μπριζολάκια. Την τοποθετείτε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Σε χαμηλότερο ράφι στερεώνετε ένα ταψί, για να συγκεντρωθούν εκεί τα υγρά και το λίπος. Ψήνετε τα μπριζολάκια για 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά εξωτερικά και να ψηθούν στο κέντρο τους. Στη διάρκεια του ψησίματος τα αλείφετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη μαρινάδα. Σερβίρετε τα παιδάκια κλασικά, με τηγανιτές πατάτες.

Πιάτο με ιστορία: Το συγκεκριμένο πιάτο έρχεται από την ισπανική Αραγονία και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη μαρινάδα του η οποία μπορεί να παρασκευαστεί και ως σάλτσα για το σερβίρισμα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement