Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Από τα Λεχαινά ένας από τους ήρωες της τραγωδίας στα Τέμπη!

Published

on

Στη μοιραία σύγκρουση που προκάλεσε την ανείπωτη και άνευ προηγουμένου τραγωδία, τραυματίστηκε και η ελπίδα πως τούτος ο κόσμος θα γίνει λίγο καλύτερος.

Μέσα στα συντρίμμια όμως αναδύθηκε και το φως από πράξεις ηρωισμού από νεαρά παιδιά που σώθηκαν από θαύμα και με κίνδυνο τη ζωή τους έτρεξαν να σώσουν τον συνάνθρωπό τους.

Την ώρα που ευθυνόφοβοι κρύβονται, κάποιοι άλλοι φωτίζουν. Για παράδειγμα, ο 20χρονος φοιτητής και πρώην κολυμβητής, Ανδρέας Αλικανιώτης, με καταγωγή από τα Λεχαινά της Ηλείας, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι, έσπασε το τζάμι και βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι, και αψηφώντας τον κίνδυνο, την τεράστια φωτιά που έκαιγε δίπλα του, έσωσε 10 κορίτσια και αγόρια που βρίσκονταν στο βαγόνι μαζί του.

Ο γενναίας Ανδρέας σε δηλώσεις του περιέγραψε το σκηνικό τρόμου που έζησε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ακούστηκε ένα πολύ δυνατό μπαμ και μετά απλά το βαγόνι βρέθηκε να κάνει τούμπες στον αέρα και να βλέπω δεξιά αριστερά φλόγες σπινθήρες να πετάγονται από παντού. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα που σταμάτησε το ντελαπάρισμα του βαγονιού, επικρατούσε ένας πανικός. Από τις κοπέλες που πήδηξαν κάτω η μια κοπέλα χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι έσκισε πολύ άσχημα την μέση της είχε πολύ βαθιές πληγές. Η άλλη κοπέλα που ήταν δέκα μετρά από τη φωτιά είχε ακρωτηριαστεί το πόδι της από το καλάμι και κάτω, προσπαθούσα να την καθησυχάσω, αλλά εκείνη πονούσε και ήταν σε άσχημη κατάσταση διότι είχε αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις της και φωνάζαμε πολλή ώρα για βοήθεια. Πολλοί τραυματίες στη δικιά μου την καμπίνα οι συμφοιτητές μου όλοι βαριά τραυματισμένοι. Το δικό μου βαγόνι πήρε φωτιά από την αρχή του».

Η γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Έρη Τζιαστούδη, έκανε ανάρτηση στο Facebook, όπου γνωστοποίησε την ιστορία του και ανέφερε το εξής: «Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη, αρχές και ήθος! Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!».

Ροή ειδήσεων

Advertisement