Connect with us

Μαγειρική

Φακές γιαχνί με πατάτες και καρότα  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

250γρ. φακές

2 δαφνόφυλλα

60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

400γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

2 μεγάλα καρότα, σε ροδέλες

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή + μερικά φυλλαράκια φρέσκια

250ml χυμό ντομάτας

¼ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βάζετε τις φακές με το ένα δαφνόφυλλο σε κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για 10 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν. Στην ίδια στεγνή και καθαρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι και τα σκόρδα, ανακατεύοντας διαρκώς με σπάτουλα να ροδίσουν οι πατάτες και να βγάλουν το άρωμά τους το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν, προσθέτετε τις φακές, την ξερή ρίγανη, το δεύτερο δαφνόφυλλο και πιπέρι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά λεπτά επιπλέον. Προσθέτετε τον χυμό τομάτας, το κύμινο, αλάτι και ζεστό νερό (όσο να καλύπτει τα υλικά) και μαγειρεύετε για 30 λεπτά να βράσουν οι φακές. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο επιπλέον ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Όταν χυλώσει το φαγητό αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγη φρέσκια ρίγανη. Στο συγκεκριμένο πιάτο ταιριάζει πολύ το μπαχάρι, οπότε αν σας αρέσει, προσθέτετε 2 κόκκους την ώρα που σοτάρετε τις πατάτες και τα υπόλοιπα λαχανικά.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement