Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Τσιτάχ, η μοναξιά του τερματοφύλακα»

Σήμερα και αύριο στο θέατρο «Αγορά» το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη με τον Γιώργο Νινιό

Published

on

Επαναλαμβάνεται σήμερα και αύριο στις 21.00 στο θέατρο Αγορά, στην οδό Καραϊσκάκη, η παράσταση «Τσιτάχ, η μοναξιά του τερματοφύλακα» του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία της Ερμίνας Κυριαζή – Γιώργου Νινιού.

Ο Γιώργος Νινιός σε μια παράσταση σταθμό για την καριέρα του, έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας και χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό της Πάτρας στις δύο εμφανίσεις του την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Τσιτάχ, ένας βετεράνος τερματοφύλακας με μεγάλη καριέρα στην εθνική Ελλάδος, απόμαχος τώρα της μπάλας, καλείται σε ένα σχολείο με αφορμή την παγκόσμια μέρα αθλητισμού να μιλήσει στα παιδιά για τον αθλητισμό και να περάσει μηνύματα άμιλλας.

Η εξιστόρηση αρχίζει με χιούμορ, περιγράφει πως κάποτε οι παίχτες παίζανε για την φανέλα αλλά όσο περνάει η ώρα αναδύεται το εφήμερο της δόξας και η προσωπική μοναξιά στις δύσκολες αποφάσεις που αφορούν τον κάθε άνθρωπο.

Ο Γιώργος Νινιός ως Τσιτάχ, καταλήγει ότι αυτό με το οποίο πρέπει να βαδίζει στη ζωή ο καθένας μας, είναι η αξιοπρέπεια. Ακόμη και αν φτάσουμε κάποια στιγμή να κάνουμε πράξεις που την αξιοπρέπειά μας την βάζουν σε κίνδυνο, ακόμη και τότε υπάρχει ένα όριο που δεν πρέπει να το προσπεράσουμε. Η αντίσταση του καθενός μας σε αυτό το προσωπικό όριο συνιστά ύστατη νίκη.

Ο Νινιός αγαπάει τους απλούς, λαϊκούς ανθρώπους, μιλάει γι αυτούς με συγκίνηση, με τρυφερότητα που ξεχύνεται στο λόγο του και αυτό τον οδηγεί σε ταύτιση με το θεατή. Αποδέχεται τις ήττες του, “..δε γίνεται να κερδίζεις πάντα..” λέει κάποια στιγμή, συμφιλιώνεται και οδηγείται στην έξοδο.

Είναι από αυτές τις στιγμές θεάτρου που τα “μικρά πράγματα” που συμβαίνουν λένε μεγάλες αλήθειες που εγγράφονται μέσα στον καθένα μας.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Βασίλης Κατσικονούρης. Σκηνοθεσία: Γιώργος Νινιός – Ερμίνα Κυριαζή. Ερμηνεία: Γιώργος Νινιός. Μουσική στίχοι: Γιώργος Νινιός. Σκηνογραφική ιδέα: Ερμίνα Κυριαζή. Κατασκευή μαριονέτας: Βασίλης Βασιλάκης. Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης. Βοηθός σκηνοθέτη-Χειρίστρια κούκλας: Γεωργία Μανελίδου. Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής. Περιγραφή αγώνα: Χρήστος Κυριαζής.

Κρατήσεις τηλέφωνο 2610-439901, 6973401013. Προπώληση viva gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement