Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Auto

ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» αυτοκίνητα από 200 ευρώ!

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Σύρο θα πρέπει να μεταβούν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη δημοπρασία αυτοκινήτων ξεκινά που θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ) στα τέλη Μαρτίου.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία μπορούν να επιλέξουν μεταξύ οχημάτων πόλης, πολυτελή sedan μοντέλα, SUV έως και επαγγελματικό φορτηγάκι με τιμές εκκίνησης από 200 ευρώ.

Η εκποίηση των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 09:00 π.μ. στους τελωνειακούς περιβόλους που βρίσκονται στην Ερμούπολη Σύρου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα οχήματα από κοντά όλες τις εργάσιμες ημέρες πριν από την δημοπρασία κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους Τελωνειακούς υπαλλήλους.

Η εγγύηση για τα προς κυκλοφορία οχήματα είναι 300 ευρώ και οι προσφορές για να γίνουν δεκτές θα πρέπει να διαφέρουν τουλάχιστον κατά 50 ευρώ η μια από την άλλη. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο πληρωθεί τοις μετρητοίς, τότε ισχύει έκπτωση 30% επί του ποσού.

Το πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα της δημοπρασίας είναι μια ένα Lancia Dedra  με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1991 και τιμή εκκίνησης τα 250 ευρώ. To συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 2 λίτρων και απόδοσης 162 ίππων.

Στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντίστοιχα μοντέλα κοστίζουν από 1.300 ευρώ.

Ένα Renault Megane αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές εξαιτίας της πολύ χαμηλής τιμής εκκίνησης η οποία προσδιορίζεται σε μόλις 200 ευρώ. Το συγκεκριμένο γαλλικό hatchback μοντέλο έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1999 και κινείται από έναν βεζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου και απόδοσης 110 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων μπορεί κανείς να βρει από τις 2.000 ευρώ.

Αν κάποιος αναζητά ένα πολύ φθηνό αυτοκίνητο πόλης σε άκρως δελεαστική τιμή τότε τα δύο VW Polo με τιμή εκκίνησης μόλις 250 και 400 ευρώ σίγουρα θα τον δελεάσουν! Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα κινούνται από βενζινοκινητήρες χωρητικότητας 1,4 λίτρου και απόδοσης 75 ίππων και η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρόσθιο άξονα.

Στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων αντίστοιχα μοντέλα κοστίζουν από 1.600 ευρώ.

Αν πάλι κάποιος είναι λάτρης των πολυτελών sedan αυτοκινήτων τότε η Mercedes-Benz C180 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1996 και τιμή εκκίνησης τις 400 ευρώ σίγουρα αποτελούν ισχυρό κίνητρο για συμμετοχή στη δημοπρασία. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρου και απόδοσης 122ίππων.

Αντίστοιχα μεταχειρισμένα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 3.500 ευρώ.

Για όσους αναζητούν επιπλέον χώρους στη λίστα της δημοπρασίας περιλαμβάνεται ένα Fiat Marea SW με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 και τιμή εκκίνησης τα 500 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρου ο οποίος αποδίδει 113 ίππους.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων πωλούνται πάνω από 2.000 ευρώ.

Αν τώρα αναζητά κανείς ένα διάσημο μικρό αυτοκίνητο πόλης τότε το Ford Fiesta με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1997 και τιμή εκκίνησης τις 300 ευρώ σίγουρα αποτελούν μια καλή αρχή. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,3 λίτρου ο οποίος αποδίδει 75 ίππους.

Αντίστοιχα μεταχειρισμένα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται πάνω από 1.800 ευρώ.

Αν τώρα κάποιος αναζητά ένα πολυτελές van τότε το Mercedes-Benz Vito με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2005 και τιμή εκκίνησης τις 7.000 ευρώ σίγουρα αποτελεί μια άκρως δελεαστική προσφορά. Το πολυτελές van κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,1 λίτρου και απόδοσης 88 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν πάνω από 10.500 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την διακήρυξη δημοπρασίας των αυτοκινήτων στον πρώην ΟΔΔΥ στην Σύρο.

Οι όροι συμμετοχής

Τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους νέους όρους πώλησης τροχοφόρων οχημάτων (Φ.Ε.Κ. 3420Β/25-10-2016).

Στις τιμές εκποίησης των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν ΦΠΑ 24%.

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημίες, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν, μαζί με τους τεχνικούς της επιλογής τους, πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών, ώστε να διαμορφώσουν ανάλογα τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησηςακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές. Επίσης, οφείλουν να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Από 11-10-2013, καταργείται η υποχρέωση τήρησής του, κατά τα προβλεπόμενα στο ν.δ.1146/1972 (ΦΕΚ 64/Α΄), βιβλιαρίου μεταβολών και κυριότητας για τα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους κάτω των 4.000 χιλιόγραμμων.

Σε ότι αφορά τη μεταβίβαση, αυτή θα διενεργείται με σχετική πράξη επί του τίτλου κυριότητας, που σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, θεωρείται, για τα άνευ αριθμού κυκλοφορίας οχήματα, κατά περίπτωση, το πιστοποιητικό ταξινόμησης οχημάτων ή το πιστοποιητικό μεταβιβαστικό κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος που εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ για τα έχοντα αριθμό κυκλοφορίας, η άδεια κυκλοφορίας αυτών.

Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων και για τα λεωφορεία δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας σύμφωνα με το άρθρο 18 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016) και τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.

Ειδικά για τα λεωφορεία προς κυκλοφορία για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης ή μετασκευή του οχήματος, οι κάτοχοι υποχρεούνται να έλθουν πρώτα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και να εξασφαλίσουν την έγκριση της μετατροπής. Η Δ.Δ.Δ.Υ. ουδεμία ευθύνη φέρει αν γίνει μετατροπή χωρίς να ζητηθεί η έγκριση εκ των προτέρων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου καθώς και το έτος κατασκευής προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει πραγματικότητας.

Η Διεύθυνση για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας κάθε οχήματος, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 8 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016).


Ροή ειδήσεων

Advertisement