Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αρχίζουν την Δευτέρα τα έργα στις σκάλες Αγίου Νικολάου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής των κλιμάκων της οδού Αγίου Νικολάου, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη Ιστορικού Κέντρου Πάτρας – Ανακατασκευή Κλιμάκων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας».

Με την ανακατασκευή θα τοποθετηθεί και νέος σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός στις σκάλες. 

Πρόκειται για σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά την πεζή κυκλοφορία μεταξύ Άνω και Κάτω πόλης και το οποίο με τα υπόλοιπα έργα ανάπλασης της ιστορικού κέντρου θα ομορφύνουν κατά πολύ την εικόνα της Πάτρας.

Οι εργασίες στις σκάλες Αγίου Νικολάου προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε τέσσερις περίπου μήνες. 

Από την έναρξη των εργασιών έως την  παράδοση του έργου, οι πεζοί δεν θα επιτρέπεται να διέρχονται από τις σκάλες. Η κυκλοφορία τους θα εξυπηρετείται από παράπλευρες εναλλακτικές διαδρομές.

Στο πάνω μέρος των κλιμάκων της Αγίου Νικολάου ο πεζός που θέλει να κυκλοφορήσει στην περιοχή, μπορεί να συνεχίσει δεξιά και να ακολουθήσει την οδό Δασυλλίου η οποία βρίσκεται περιμετρικά του Κάστρου της Πάτρας. Η οδός Δασυλλίου περνά πάνω από τη συνοικία Τριτάκη, συνεχίζει μέχρι ένα σημείο ως οδός κυκλοφορίας με ασφαλτοτάπητα και μετά συνεχίζει ως πεζόδρομος που οδηγεί στο Δασύλλιο.

Για να φτάσει στο κέντρο της πόλης, ο πεζός μπορεί να κατέβει το μικρό τμήμα των σκαλιών που υπάρχει ακριβώς δεξιά από το πάνω μέρος στις σκάλες Αγίου Νικολάου, προς την οδό Γραβιάς, η οποία είναι παράλληλη της οδού Δασυλλίου και στη συνέχεια να στρίψει αριστερά προς την οδό Αγίου Νικολάου. Στη στροφή της οδού Γραβιάς μπορεί επίσης να κατευθυνθεί είτε δεξιά προς την οδό Κολοκοτρώνη είτε αριστερά προς τις οικίες που βρίσκονται παραπλεύρως της Αγίου Νικολάου. Ανάμεσα στην οδό Γραβιάς και στην οδό Δερβενακίων υπάρχουν μονοπάτια που ενώνουν το δεύτερο τμήμα της οδού Γραβιάς και την οδό Δερβενακίων και εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής.  Η οδός Δερβενακίων καταλήγει στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου με σκάλες, με μεγάλα διαζώματα, μέχρι την οδό Παρθενίου, η οποία περνά μπροστά από το Ναό και συναντά την 25ης Μαρτίου.

Επίσης ο πεζός από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο μπορεί να ακολουθήσει την οδό Κορύλλων και να βρεθεί στην οδό Κυρίλλου, στην οποία αν προχωρήσει αριστερά, μπορεί μέσω της οδού Βασιλείου Ρούφου να βρεθεί στην περιοχή του Παντοκράτορα. Από τον Ι.Ν. Παντοκράτορα και την οδό Παντοκράτορος αν συνεχίσει προς το κέντρο της πόλης θα βρεθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών. 

Από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, στη συμβολή των οδών Κορύλλων και Κυρίλλου, ο πεζός μπορεί να συνεχίσει δεξιά στην οδό Κυρίλλου και να κατέβει το μικρό μέρος της που αποτελείται από ένα τμήμα με σκάλες. Στο τέλος αυτού του τμήματος συναντά την οδό Σωτηριάδου η οποία αριστερά συνεχίζει προς το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών. Αν προχωρήσει δεξιά, συναντά την οδό Αινιάνων και την οδό Δεντρολίβανου που είναι πεζόδρομοι και ενώνονται κάθετα με τις σκάλες Μηνιάτη. Οι σκάλες Μηνιάτη ξεκινούν από την οδό 25ης Μαρτίου κάθετα και μέσω των οδών Αινιάνων, Δεντρολίβανου και μικρού μονοπατιού ακριβώς πάνω και παράλληλα της 25ης Μαρτίου, εξυπηρετούν τις οικίες στο αριστερό μέρος, παραπλεύρως των κλιμάκων της Αγίου Νικολάου. Στο τέλος της οδού Αινιάνων ξεκινά η οδός Εισοδίων, η οποία συνεχίζει προς την ομώνυμη εκκλησία στην πλατεία και καταλήγει και αυτή στην οδό 25ης Μαρτίου. 

Αντίστοιχα ο πεζός από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, από την πλευρά της οδού Παρθενίου, μπορεί να ακολουθήσει τις σκάλες της οδού Δερβενακίων, την οδό Γραβιάς και να βρεθεί στο πάνω μέρος των κλιμάκων της Αγίου Νικολάου. Εναλλακτικά μπορεί να προχωρήσει στην οδό 25ης Μαρτίου και να ανέβει τις σκάλες Μηνιάτη, να προχωρήσει στην οδό Αινιάνων και μέσω της οδού Σωτηριάδου να βρεθεί στην οδό Κυρίλλου μέχρι να φθάσει στο Παλαιό Νοσοκομείο. Επίσης μπορεί να συνεχίσει στην οδό 25ης Μαρτίου και να ακολουθήσει τη διαδρομή της οδού Εισοδίων, πάνω από την ομώνυμη πλατεία, ώστε να συνεχίσει στην οδό Σωτηριάδου με κατεύθυνση το Παλαιό Νοσοκομείο ή τον Ι.Ν. Παντοκράτορος. 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Παναγιώτης Μελάς κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Παναγιώτης Μελάς, κατέθεσε, σήμερα (Παρασκευή 24 Μαρτίου) το απόγευμα, στεφάνι στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, κατά την εκδήλωση που έγινε, στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΕΥΑΠ: Απαράδεκτα τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συμμετοχή μας στο Καρναβάλι

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΔΕΥΑΠ έχει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της Πάτρας, στηρίζοντάς τα με κάθε δυνατό τρόπο, παρέχοντας το πιο φθηνό νερό στην Ελλάδα.

Από τότε που ανέλαβε αυτή η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε μειώσεις στα τιμολόγια της έως και 50% και έχει ειδικά τιμολόγια για τους άνεργους, τις πολυμελείς οικογένειες και για
άλλους, παρέχοντας καλής ποιότητας νερό.

Στο φετινό καρναβάλι σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής ύστερα από τρία χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας. Μικροί και μεγάλοι, απ’ όλη την Ελλάδα, παρέλασαν και διασκέδασαν στη μεγάλη γιορτή της πόλης μας, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και άφησε, κατά γενική ομολογία,
πολύ καλές εντυπώσεις. Δεδομένης της άρνησης ΕΡΤ να καλύψει το Πατρινό καρναβάλι πανελλαδικά, η ΔΕΥΑΠ συνέβαλε έτσι ώστε η ΕΡΤ να το μεταδώσει ζωντανά και πανελλαδικά, πραγματοποιώντας διαφήμισή της. Η ΔΕΥΑΠ, επίσης, ανέλαβε την κατασκευή του άνθινου άρματος το οποίο συνοδεύτηκε από τους εργαζόμενους της που πήραν μέρος στη παρέλαση. Για τα παραπάνω ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Η ΔΕΥΑΠ συνεχίζει τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που πέρασε πριν από λίγες μέρες στη βουλή, που προωθεί ακόμα περισσότερο την εμπορευματοποίηση του νερού και την εκχώρησή του στους ιδιώτες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απίστευτη γκάφα στην Δυτική Αχαϊα με πινακίδα “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί σε όλη τη χώρα οι πόλεις και οι κοινότητες να ετοιμάζονται να γιορτάσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, όμως στην Κάτω Αχαΐα φαίνεται ότι μπερδεύτηκαν…

Όπως φαίνεται απο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, στον κεντρικό δρόμο έξω από την εκκλησία, είχαν στηθεί οι εξέδρες των επισήμων για την παρέλαση, όμως πάνω τους αναγραφόταν η φράση “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου”.

 

Ωστόσο, λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι κόλλησαν τη νέα πινακίδα με τη φράση “Ζήτω η 25η Μαρτίου”, όμως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το νέο αυτοκόλλητο είναι πιο μικρό από το αρχικό.

ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ

Για το θέμα απάντησε ο Σπύρος Μυλωνάς, δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

“Σήμερα, το συνεργείο του Δήμου πήγε να τοποθετήσει ένα πλαίσιο πάνω από την εξέδρα των επισήμων, το οποίο έχει πάνω σε μόνιμη μελαμίνη την επιγραφή ”28η Οκτωβρίου”. Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου πάνω σε αυτή τη μελαμίνη τοποθετείται ένας μουσαμάς με την επιγραφή 25η Μαρτίου. Η επιγραφή ήταν φθαρμένη και έτσι απευθύνθηκαν σε ένα κατάστημα που τα φτιάχνει. Αυτό καθυστέρησε να γίνει και κάποιος από εκεί το τράβηξε φωτογραφίες”.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα