Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ο εμπρησμός στη Νέα Σμύρνη και οι «νονοί της νύχτας» – Πώς δρουν τα κυκλώματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια γίνεται μία προσπάθεια, για να δουν εάν μπορούν να σώσουν βίντεο από τη στιγμή, που οι τουλάχιστον δύο δράστες έσπασαν τη γυάλινη πρόσοψη, για να προχωρήσουν στον εμπρησμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, οι δράστες χρησιμοποίησαν ναυτική φωτοβολίδα, κάτι που μέχρι τώρα δεν είχαμε δει σε εμπρησμό τέτοιου είδους.

Στην περίπτωση της Νέας Σμύρνης, τα στελέχη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, θέλουν να συνομιλήσουν με όλους τους ιδιοκτήτες, καθώς όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, θεωρούν πολύ πιθανό οι εμπρηστές να είχαν στοχοποιήσει μόνον έναν από αυτούς.

Πώς δρουν τα κυκλώματα
Εκατοντάδες καταστηματάρχες στην εστίαση αναγκάζονται κάθε μήνα να υπολογίζουν στα έξοδά τους και τα χρήματα για την «προστασία».

Ομάδες μπράβων τους απειλούν ότι εάν δεν συμμορφωθούν, τότε θα υποστούν τις συνέπειες.

Αξιέπαινη πρωτοβουλία: Μαθήτρια μειονοτικού σχολείου στην Ξάνθη απέδωσε τον εθνικό ύμνο στη νοηματική
Ξυλοδαρμοί, εμπρησμοί, φθορές, ακόμα και απειλές για τις ζωές των οικογενειών τους, αυτά είναι τα αντίποινα των εκβιαστών.

Μία σπείρα βρίσκεται στη Δυτική Αττική άλλη στη Βορειοανατολική και μία άλλη στον Πειραιά.

Αυτήν την περίοδο η πιο σκληρή συμμορία θεωρείται εκείνη που δρα στα Νότια Προάστια.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την αστυνομική έρευνα είναι ότι, τα ίδια τα θύματα δεν λένε ποιοι τους εκβιάζουν, γιατί φοβούνται ότι θα τους κάνουν ακόμα χειρότερα από αυτά που έχουν ήδη κάνει», δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η «ταρίφα» για την «προστασία» από τους μπράβους
Μεταξύ τους, μάλιστα, φαίνεται πως οι μπράβοι έχουν φτιάξει έναν άτυπο τιμοκατάλογο.

-Τα καφέ καταβάλουν 200-300€
-Τα εστιατόρια 800-1000€ και
-Τα κλαμπ 1000-2000€ τον μήνα, ανάλογα με τα εκτιμώμενα έσοδα κάθε επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου το πρόβλημα μεταφέρεται και στους δημοφιλείς θερινούς προορισμούς, για αυτό και κλιμάκια του Εκβιαστών κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους στα νησιά της χώρας.

in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement