Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άσφαλτος μέχρι το Πάσχα

Αναστέλλεται η σημερινή κινητοποίηση για το κακό χάλι της παραλιακής σε Μονοδένδρι, Βραχνέικα μετά τις υποσχέσεις για άμεση παράδοση

Published

on

Οι πιέσεις κατοίκων και επαγγελματιών προκειμένου να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση στην παραλιακή των Βραχνειΐκων που παραμένει κλειστή σε μεγάλο τμήμα της, απέδωσαν καρπούς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η αναστολή της σημερινής κινητοποίησης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης δεσμεύτηκε πως αμέσως μόλις το επιτρέψει ο καιρός θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση των τμημάτων, στα οποία έχει ολοκληρωθεί το έργο, με σκοπό έως τη Μεγάλη Παρασκευή να έχει αποδοθεί στην κυκλοφορία και τα παραλιακά καταστήματα να μπορέσουν να υποδεχτούν τους πελάτες τους χωρίς σκόνη και προβλήματα.

Η προσωπική δέσμευση του Δημάρχου ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν, αλλά και των εντατικών επαφών που έγιναν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς ο κ. Πελετίδης βρέθηκε και στην παραλιακή διαπιστώνοντας το μέγεθος των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών.

Το πρωί του Σαββάτου με πρωτοβουλία των επιχειρηματιών της περιοχής, Θάνου Παπανικολόπουλου και Ζώη Τζούδα ζητήθηκε από την αντιδήμαρχο, Τασία Τογιοπούλου, να οριστεί άμεσα μία συνάντηση με τον Δήμαρχο.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση και το απόγευμα ο κ. Πελετίδης δέχτηκε στο Δημαρχείο αντιπροσωπεία επαγγελματιών της περιοχής. Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Παπανικολόπουλο, οι Παναγιώτης Γεωργόπουλος και Πέτρος Σαραντόπουλος, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ, Ζώης Τζούδας, ενώ από την πλευρά της δημοτικής Αρχής ήταν, η κα Τογιοπούλου, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, Πάνος Μελάς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας. Οι επιχειρηματίες ξεκαθάρισαν στον Δήμαρχο, πως δεν είναι αντίθετοι στο έργο, ούτε πρόθεσή τους είναι να διακόψουν τις εργασίες, αλλά να δοθεί μία λύση, προκειμένου εν όψει του Πάσχα, αλλά και της νέας σεζόν να μπορέσουν τα καταστήματα να λειτουργήσουν, με ασφάλεια και χωρίς πρόβλημα.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως θα επισκεφθεί την περιοχή, κάτι που έκανε χθες το πρωί, έχοντας την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η «παύση» των εργασιών, αλλά και το γεγονός ότι αρκετά σημεία μπορούν να παραδοθούν άμεσα στην κυκλοφορία, καθώς υπολείπεται μόνο η ασφαλτόστρωση.

Ο κ. Πελετίδης ανακοίνωσε πως εργολάβος του Δήμου, αμέσως μόλις το επιτρέψει ο καιρός θα ξεκινήσει τις εργασίες ασφαλτόστρωσης, ώστε μέχρι το Πάσχα να έχει αποδοθεί το μεγαλύτερο τμήμα της παραλιακής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, κάτοικοι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν τη σημερινή κινητοποίηση, η οποία είχε προγραμματιστεί στα Ροΐτικα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ

Σε σχετική ανακοίνωση των καταστηματαρχών Βραχνεΐκων, Μονοδενδρίου και Ροϊτίκων αναφέρεται πως «πραγματοποιήθηκε το Σάββατο συνάντηση αντιπροσωπείας των καταστημάτων με τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα των έργων στην παραλιακή οδό της περιοχής έτσι ώστε να καταφέρουν τα καταστήματα να δουλέψουν με ασφάλεια κατά τη θερινή περίοδο.

 

Την Κυριακή ο κ. Πελετίδης επισκέφτηκε την παραλία και  διαπίστωσε τα προβλήματα που υπάρχουν στη περιοχή και μας διαβεβαίωσε πως οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα γίνουν άμεσα, όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και φυσικά σίγουρα πριν το Πάσχα. Η δέσμευση του κυρίου Πελετίδη επέφερε αέρα αισιοδοξίας στην περιοχή μας και μετά από αυτό καταστηματάρχες και εργαζόμενοι των καταστημάτων της παραλιακής των Βραχνεΐκων -Μονοδενδρίου -Ροϊτίκων  δεν θα συμμετάσχουν σε καμία κινητοποίηση όπως είχε ανακοινωθεί».

 

Θ. Παπανικολόπουλος: Έγινε αντιληπτό το πρόβλημα

Ο κ. Παπανικολόπουλος, σχολίασε πως «ευχαριστούμε τον Δήμαρχο, την κα Τογιοπούλου κι όλα τα στελέχη που συμμετείχαν στη συνάντηση για το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξαν, ώστε να δοθεί λύση πριν το Πάσχα. Δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε ούτε μία μέρα από τη νέα σεζόν. Εξ αρχής είχαμε δηλώσει πως πρόθεσή μας δεν είναι να σταματήσει το έργο, αλλά να ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. Η νέα σεζόν ξεκινά επίσημα και το Πάσχα και ο δρόμος σε μεγάλο τμήμα παραμένει ακόμη κλειστός, ενώ όπου έχει δοθεί, δεν έχει γίνει ασφαλτόστρωση με αποτέλεσμα η σκόνη να λειτουργεί αποτρεπτικά για τους πελάτες μας. Μετά από διεξοδική συζήτηση, αλλά και αυτοψία στο έργο έγινε αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως θα αντιμετωπιστεί άμεσα και πριν το Πάσχα».

 

Συνάντηση Ψωμά με τον Σύλλογο των εν Αθήναις Πατρινών

 

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πατρέων Πρωτευούσης “Ο Πρωτόκλητος Ανδρέας” είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς, την Κυριακή στην Αθήνα. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Συλλόγου, στην Πλατεία Κάνιγγος

Ο Πέτρος Ψωμάς, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο του σπιράλ, Θάνο Δούρο, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στα μέλη του συλλόγου για το όραμά του για την Πάτρα του αύριο, την εξωστρέφεια με την οποία το σπιράλ θα διοικήσει την πόλη και τη διάθεση συνεργασίας με ιστορικά πατρινά σωματεία, στα οποία και σαφώς συγκαταλέγεται ο ιστορικός Σύλλογος των εν Αθήναις Πατρινών. Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεοδόσης Γεωργίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημέρωσαν τους αυτοδιοικητικούς από την Πάτρα για την πρόθεση ανάληψης πρωτοβουλιών για δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με την πόλη. Ο επικεφαλής του σπιράλ άκουσε με ικανοποίηση την ιδέα διοργάνωσης ενός αυτοδιοικητικού debate στην Αθήνα, με συμμετοχή όλων των υποψηφίων δημάρχων για τον Δήμο Πατρέων, για το οποίο ο Πέτρος Ψωμάς δήλωσε ήδη πρόθυμος να συμμετάσχει.

Στη συνάντηση, εκτός του Προέδρου, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος Άλμπερτ Μπάρρυ, η Γραμματέας Μάρη Δεληβοριά, η Έφορος Νάντια Μπαράκου, η Ταμίας Σπυριδούλα Χριστοδούλου και το μέλος ΔΣ Νικόλαος Μπότσαρης.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement